ساخت اولین شهر زیرزمینی نو خاورمیانه
به گزارش مجله زیتوا، اولین شهر زیرزمینی نو خاورمیانه به وسیله یک چوپان ایرانی که کاربری اقامتی و گردشگری دارد در استان سمنان ساخته شده است.
شهرهای زیرزمینی زیادی در کشور وجود ندارد اما آنچه که تا به امروز کشف شده است یکی از مهمترین جاذبه های میراثی کشور هستند که گردشگران داخلی و خارجی زیادی از آنها بازدید می نمایند مانند شهر زیرزمینی اویی در کاشان یا شهر زیرزمینی سامن در همدان .
حال نمونه چنین میراثی را یک مرتع دار سمنانی ایجاد نموده است. بهرام نیک اقبال معدن دار گرمساری است که چند سال پیش مرتع 400 هکتاری پدری اش را در دست گرفت تا فکری به حال آن کند. او علاقه زیادی به مطالعه علوم مختلف از جمله زمین شناسی دارد از مدتها پیش فکر ایجاد یک اقامتگاه و منطقه گردشگری برای خودش و خانواده اش بود. تا اینکه یک سال پیش تصمیم گرفت نقطه پ ای از زمین پدری اش را کنده و زیرزمین برود.
او تصمیم گرفت فضای دیگری در زیر آن زمینی که صدها گوسفند در آن نگهداری می شدند، ایجاد کند. نیک اقبال این ایده خود را بدون اینکه هیچ شهرزیرزمینی دیگری را ببیند و یا با مدیران مراکز اقامتی و بوم گردی صحبتی داشته باشد پیاده نموده است.
در این راه و در طول یک سال و برای پیاده کردن آن طرحی که در ذهنش داشت از چهار هزار و 300 کارگر استفاده کرد. یک قلعه روی زمین و یک اقامتگاه داخل زمین طرح او برای این پروژه بود. آن هم در عمق 8 تا ده متری زمین. چون تنها در این عمق هم خطر ریزش در اثر کندن زمین وجود نخواهد داشت و هم در این عمق اکسیژن کافی وجود دارد.
ایشان برای حفر زمین از روشهای سنتی استفاده نموده است و اکنون بعد از یک سال توانسته یک شهر و یا اقامتگاه بزرگ در زیرزمین ایجاد کند.این شهر زیرزمینی دارای 15 اتاق است و هر کدام از اتاق ها دارای هواکش است. هر اتاق ظرفیت اقامت تقریبا 5 نفر را دارد.
از اجزای تشکیل دهنده این اقامتگاه زمینی می توان به یک سالن اجتماعات و یک سرچشمه طبیعی با راهروهایی که هر کدام با مهندسی خاصی ایجاد شده هستند اشاره نمود. حفره هایی برای گذاشتن صنایع دستی و پی سوز و چراغ، در راهروها که رد تیشه های دستی تعیین است ایجاد شده است. یک راه مخفی یا خروجی اضطراری نیز در این اقامتگاه وجود دارد که از آن فقط مالک و معمار این شهر از آن خبر دارد.
در این مرتع یکی از بناهای قدیمی به جای مانده ساختمانی است که صد سال قدمت دارد و نیک اقبال آن را به رستورانی تبدیل نموده است.
درواقع این شهر زیرزمینی شبیه به یک اکوکمپ بیابانی خواهد بود چون قرار است همه مواد غذایی آن هم ارگانیک باشد و از گاز و مواد شوینده نیز استفاده نشود.
نیک اقبال و خانواد ه اش برای بازدید از قلعه زیرزمینی از همه مسئولان استان دعوت نموده اند. اداره کل محیط زیست، بهداشت، میراث فرهنگی استان سمنان و سایر نهادها از این مکان بازدید و این اقدام را تایید نموده اند.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر