افت 11 هزار و 475 واحدی شاخص بورس در سرانجام معاملات امروز
به گزارش مجله زیتوا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در انتها معاملات امروز با عقب نشینی 11 هزار و 475 واحد روبه رو شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، بورس اوراق بهادار تهران که از دیروز فرایند اصلاح و ریزش را در پیش گرفته امروز هم رو به کاهش بود و شاخص کل در انتها معاملات با کاهش 11 هزار و 471 واحد به رقم یک میلیون و 245 هزار و 814 واحد رسید.
امروز همچنین شاخص کل با معیار هموزن 797 واحد رشد نموده و به رقم 438 هزار و 29 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 4 میلیون و 954 هزار میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز بیش از 4.4 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق اقتصادی در قالب 509 هزار نوبت معامله و به ارزش 4 هزار و 938 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از 7 هزار و 503 میلیارد تومان رسید را نیز در نظر بگیریم ارزش معاملات امروز بورس اوراق و فرابورس به بیش از 12 هزار و 342 میلیارد تومان رسید.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی ـ ارزشی 0.91 درصد کاهش یافتند، اما شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن 0.18 درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور 0.76 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 1.1 درصد افت کرد، اما شاخص بازار دوم بورس فقط 0.67 درصد عقب نشینی داشت که این امر نشان می دهد شرکت های حقوقی و عظیم با معاملات کلان و عمده کمتر ریزش داشته اند.
نماد هایی که قبلا شاخص ساز بودند امروز در ریزش شاخص اثرگذار بودند بگونه ای که نماد های پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی مس ایران، شستا، چادرملو، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت اصفهان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته اند.
نماد های پرتراکنش در بورس امروز شامل دارویی برکت، ملی مس، پالایشگاه بندرعباس، سایپا، زرماکارون و لیزینگ پارسیان بوده اند.
در فرابورس ایران هم در انتها معاملات شاخص کل با 98 درصد کاهش به رقم 17 هزار و 633 واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و 207 هزار میلیارد تومان شد.
معامله گران امروز در فرابورس بیش از 1.7 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق اقتصادی در قالب 383 هزار نوبت معامله و به ارزش 7 هزار و 503 میلیارد تومان داد وستد کردند.
امروز نماد ذغال سنگ پروده طبس بیشترین اثر تقویتی روی شاخص فرابورس را داشته و نماد های بیمه پاسارگاد، آریا ساسول، صبا تأمین و ذوب آهن بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته اند.
نماد های پرتراکنش در فرابورس شامل ذغال سنگ پروده طبس، تهیه غذای دنا آفرین فدک، سرمایه گذاری اقتصادی سپهر صادرات، پتروشیمی ارومیه، دامپروری ملاردشیر، ریل پرداز سیر و زرین معدن آسیا بوده اند.
بعضی کارشناسان می گویند، دستکاری در دستورالعمل های بورس مانند تغییر دامنه نوسان و همچنین تصمیماتی مانند قیمت گذاری فولاد یا خودرو و نیز تغییراتی که در نرخ دلار در بازار روی می دهد باعث نوسان شاخص بورس می گردد.
البته این نکته را هم نباید دور از ذهن داشت که ارزش معاملات در دو بازار معین نماینده است بگونه ای که روز گذشته به بیش از 25 هزار میلیارد تومان و امروز حدود 12.5 هزار میلیارد تومان بود یعنی در شرایط ریزش شاخص بسیاری از سهام ارزنده وجود دارد که شرکت های حقوقی و افراد حرفه ای نسبت به خرید آن سهام و سرمایه گذاری بلندمدت اقدام می نمایند.
به هر حال سرمایه گذاری در بورس احتیاج به صبر و حوصله، تحلیل، مطالعه و مشاوره دارد و به هیچ وجه نباید پول هایی که مورد احتیاج آنی است را وارد بورس کرد.
بعضی افراد متأسفانه با دریافت وام بانکی سهام می خرند، در حالی که فلسفه سرمایه گذاری در بورس، افزایش پس انداز و سرمایه گذاری از پس انداز هایی است که احتیاج فوری به آن نیست و به هیچ وجه توصیه نمی گردد با دریافت وام در بورس سرمایه گذاری گردد.
از طرفی بازار سرمایه ابزاری است که در اقتصاد غرب طراحی شده و در آن حاکمیت با سرمایه و نه افراد است، بنابر این اگر حتی 6 میلیون سهامدار یک شرکت هم در مجمع عمومی حاضر شوند، چون کل سهام آن ها کمتر از 10 درصد است، تأثیرگذار نیستند و تأثیرگذار شرکت های حقوقی هستند که سهام عمده در حد یک جایگاه هیأت مدیره دارند؛ بنابراین نمی توان از بازار سرمایه انتظار عملکرد یک شرکت تعاونی را داشت.
البته این بازار ابزار خوبی برای افزایش پس انداز ملی و تجهیز پول های خرد به سمت سرمایه گذاری های کلان به شمار می رود، اما ریسک و خطر خاص خود را هم برای سرمایه گذاران حقیقی و حتی حقوقی به همراه دارد.
منبع: خبرگزاری دانشجو