انواع قرنیز دیوار و نحوه تمیز کردن آنها به روشی ساده

به گزارش مجله زیتوا، همانطور که می دانید قرنیز به نوار یا باندی است که در محل تلاقی کف با دیوار نصب می گردد. از انواع قرنیز دیوار می توان به مدل های سنگی یا سرامیکی، چوبی، ام دی اف MDF و یا پی وی سی اشاره نمود که همگی پرطرفدار و پرکاربرد هستند. قرنیزها علاوه بر بحث کارایی و پوشاندن درزهای انتهای کفپوش، محیط داخلی خانه را چه در سالن های عظیم و چه در اتاق های کوچک، بسیار زیبا و مرتب نشان می دهد. البته نصب قرنیز ضروری نیست اما واقعا نبود آن در خانه یک جور کمبود بنظر می رسد.

انواع قرنیز دیوار و نحوه تمیز کردن آنها به روشی ساده

شاید لزوم وجود انواع قرنیز دیوار در منازل را می توان به اتوی شلوار تشبیه کرد. آیا می توان شلوار را بدون اتو در نظر گرفت؟! هر اندازه با ارزش و دارای طرح و رنگی زیبا باشد خط اتو برای آن واجب خواهد بود، قرنیزها تقریباً چنین کارکردی دارند و نبود آنها در انتهای دیوار، حتماً کمبود و نقص بزرگی را نشان خواهد داد. همچنین وجود آنها علاوه بر زیبایی و کامل کردن طراحی داخلی، می تواند از دیوار در برابر ضربه های وسایل مختلف، مقاومت در برابر شستشوی کف در سالیان متمادی و مواردی از این دست به خوبی محافظت نماید. در چنین شرایطی نحوه تمیز کردن قرنیز می تواند بسیار مهم و حائز اهمیت باشد.

حال که به خاتمه تعطیلات تابستانی رسیده ایم، مکان های زیادی از خانه به توجه احتیاج خواهند داشت. قرنیز پایین دیوار یکی از مکان هایی است که اغلب توسط خانه دارها نادیده گرفته می شود، این قسمت هم درست مانند هر قسمت دیگری احتیاج به تمیز کاری دارد و حتی الویت آن از باقی مکان ها بالاتر است. از آنجایی که قرنیزها نزدیک به کف زمین و محل رفت و آمد قرار دارند معمولا هر چیز که روی زمین بیافتد مثلا غذا، چسب یا رنگ و … اثر آنها به صورت ضربه یا لک روی قرنیز بجا می ماند که به مرور زمان ظاهر آنها را کهنه و قدیمی نشان می دهد. در این پست پس از مشاهده انواع قرنیز دیوار با راهکارهایی برای تمیز کردن قرنیز آشنا خواهید شد که خیلی راحت و سریع انجام شدنی است.

انواع قرنیز دیوار دارای اندازه بندی استاندارد هستند که تقریبا بین همه مدل ها یکسان است. مثلا قرنیز از لحاظ ارتفاعی در دو سایز 7 و 9 سانتی متری موجود هستند ولی قرنیز های سنگی ممکن است تا 10 سانتی متر هم ارتفاع داشته باشند. از لحاظ طولی نیز اندازه ها متفاوت است، بعضی مدل ها 280 سانتی و بعضی مدل ها تا 366 سانتی متر هم طول دارند. اما ضخامت قرنیز ها همواره از 16 میلی متر به پایین است. به عبارت دیگر ضخیم ترین قرنیزی که می توانید خریداری کنید 16 میلی متر ضخامت خواهد داشت. این معینات به خوبی نشان دهنده این موضوع است که حتی استفاده از قرنیزها که گاهی حتی برای عده ای خیلی هم ضروری نیست، خود دارای قوانینی معین و ثابت در سراسر دنیا است که به درستی باید رعایت شود. اصولاً چنانچه از این معینات و ابعاد فراتر روید، از نظر ظاهری و تاثیر در طرحی داخلی به شدت نازیبا خواهند شد.

در فرایند انتخاب و خریداری از بین انواع قرنیز دیوار موجود در بازار، مسئله رنگ یکی از مهم ترین هاست. انتخاب رنگ شاید برای خیلی ها کار سختی باشد اما حقیقتا اینطور نیست. برای داشتن بهترین ترکیب در خانه توصیه می شود رنگ قرنیز را درب ورودی یا کابینت آشپزخانه یا رنگ شومینه ست کنید. اگر کفپوش منزلتان چوبی است پیشنها می شود رنگ قرنیز را یک یا دو پرده تاریک تر از رنگ کفپوش انتخاب کنید. برای انتخاب انواع قرنیز دیوار چنانچه دارای وسواس زیاد هستید و دچار سردرگمی شده اید بهتر است از یک طراح داخلی یاری بگیرید معماران و طراحان داخلی به خوبی می توانند در سِت کردن هر چیزی در رنگ ها و مدل های مختلف، بهترین یاری باشند حتی در انتخاب بهترین قرنیز دیوار.

×

خوانندگان این نوشته مطالب زیر را نیز خوانده اند:

شکل زیر قرنیز چوبی را مشاهده می کنید که روی آن لکه ها و کثیفی های متعددی دیده می شود. برای آغاز کار از یک مسواک خشک استفاده نموده و گوشه هایی که دسترسی به آنها سخت است را با مسواک تمیز کنید. اگر قرنیز انحنا دارد، مسواک را در راستای این انحنا قرار بدهید تا تمام نقاط تمیز شوند.

حال با دستمال کاغذ مرطوب سطح قرنیز را تمیز کنید تا جرم هایی که به سادگی پاک می شوند از روی سطح محو شوند. سعی کنید هر قسمت انحنا دار را جدا گانه و با زاویه مناسب انگشت ها تمیز کنید تا هیج جرمی باقی نماند. قرنیز دیوار به سبب جنس و بافت می تواند مقدار متفاوتی از گرد و غبار و آلودگی ها را در خود جذب نماید در نتیجه بهتر است در تمیز کردن قرنیز به هیچ عنوان عجله نداشته باشید زیرا بعضی از آنها فرصت بیشتری برای تمیز کردن احتیاج دارند.

بعضی لک های نازک و سطحی ممکن است با دستمال مرطوب تمیز نشوند. برای از بین بردن این لک ها با یک مسواک خشک یا کمی مرطوب محل لک را به آرامی و با فشاری ملایم تمیز کنید تا لکه کم کم محو شود.

بعضی لکه ها، مثل لکه های مشکی رنگی که بر اثر برخورد پایه میز یا کفش ایجاد می شود احتیاج به کار بیشتر دارند. مقداری اسپری شیشه پاک کن یا آب و مایع ظرفشویی کف دار را روی لک سیاه اسپری کنید و برای مدت یک تا دو دقیقه به آن دست نزنید اما حواستان باشد که مایع روی کف زمین نریزد و بلافاصله آنها را از روی کف زمین پاک کنید. حال با یاری مسواک این لکه سیاه را تمیز کنید، خواهید دید که لکه خیلی سریع محو خواهد شد. اما همانطور که در سمت چپ تصویر مشاهده می کنید، بعضی لکه ها که در اصل خط و خش هستند هنوز روی قرنیز باقی مانده اند. برای پاک کردن آنها تنها راه موجود رنگ آمیزی است که آن هم می توانید خودتان انجام دهید.

در خاتمه کار، با یک دستمال خشک و تمیز کل سطح قرنیز را تمیز کنید تا تمام نقاط مرطوب و گردهای باقی مانده از روی قرنیز پاک شوند. بعداز تمام شدن کار مشاهده خواهید کرد که یک قرنیز تمیز چقدر ظاهر خانه را مرتب تر نشان می دهد. حتی کنج های آن که در انواع قرنیز دیوار شاید کمتر دیده شود! پس از تمیز شدن، آنچنان جلوه ای خواهند داشت که هض خواهید کرد.

منبع: اتاق
انتشار: 27 آذر 1399 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 1047

به "انواع قرنیز دیوار و نحوه تمیز کردن آنها به روشی ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع قرنیز دیوار و نحوه تمیز کردن آنها به روشی ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید