ایده های فناورانه در حوزه تجهیزات پزشکی

به گزارش مجله زیتوا، در حالی که با شیوع کرونا ضد عفونی کردن دست تبدیل به فرهنگ عمومی شده است، محققان کشور دستگاهی را برای ضد عفونی کردن تجهیزات از موبایل و لپ تاب تا تجهیزات پزشکی عرضه کردند، ضمن آنکه به منظور پایش افزایش وزن در زمان قرنطینه دستگاهی برای بررسی ترکیبات بدن عرضه شده است.

ایده های فناورانه در حوزه تجهیزات پزشکی

در دومین رویداد دوشنبه های استارتاپی در حوزه تجهیزات پزشکی که صبح امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت آنلاین برگزار گردید و طی آن 5 استارتاپ ایده های فناورانه خود را در حوزه تجهیزات پزشکی ارائه کردند که به این شرح است:

دستگاه Bady Analyzer

محسن شهبازی، مدیر عامل یک از شرکتهای فناور با اشاره به طراحی و ساخت دستگاهی برای تخمین ترکیبات بدن مانند آب و توده چربی، گفت: این دستگاه با عنوان Bady Analyzer درکمتر از 30 ثانیه با استفاده از روش الکتریکی و با دقت 98 درصد قادر به اندازه گیری ترکیبات بدنی است.

وی مشتریان این دستگاه را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش برای آنالیز شرایط رشد دانش آموزان، فدراسیون های ورزشی، پزشکی و بالینی و باشگاه های ورزشی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 15 هزار باشگاه ورزشی در کشور وجود دارند که در فاز اول تجهیز 10 درصد از باشگاه های ورزشی با این دستگاه را هدفگذاری کردیم.

شهبازی احتیاج سرمایه گذاری برای این دستگاه را 800 میلیون تومان ذکر کرد.

فراوری مواد مصنوعی گرافت استخوانی

محسن رحمانی از محققان طرح فراوری مواد مصنوعی گرافت استخوانی در شرکت دانش بنیان گفت: ابتلا به بیماری های مفصلی و استخوانی در جوامع به دلیل تصادفات، تومورها و عفونت ها رو به افزایش است، از این رو احتیاج به پیوند استخوان رشد زیادی یافته است.

وی راهکار ترمیم استخوان های آسیب دیده را پیوند استخوان دانست و اظهار کرد: ما در این مطالعات پیروز به فراوری مواد مصنوعی برای گرافت استخوانی شدیم و ما برای فاز اول که شامل انجام فازهای پیش بالینی و بالینی است به 949 میلیون تومان و برای فاز دوم برای راه اندازی خط فراوری به3789 میلیون تومان سرمایه گذاری احتیاجمند هستیم.

رحمانی حوزه کاربرد این محصول را ارتوپدی ها، جراحی اعصاب، دندانپزشکی و پریودنتولوژی ذکر کرد و ادامه داد: ما در این مواد با استفاده از Drug Deliveryi خاصیت آنتی باکتریال را به آن اضافه کردیم.

دستگاه ضد عفونی کننده خشک

نیما تقوی نیا از محققان طرح فراوری دستگاه ضد عفونی کننده خشک با بیان اینکه شیوع کرونا، ضد عفونی کردن دست را به صورت یک فرهنگ عمومی تبدیل نموده است، اضافه نمود: این در حالی است که برای ضد عفونی کردن تجهیزات و ابزارهایی مانند لپ تاب، عینک، موبایل و غیره راهکاری ارائه نشده است.

وی با اشاره به طراحی و ساخت دستگاهی برای ضد عفونی کردن تجهیزات و لوازم، شرح داد: این دستگاه همانند ماکروویو دارای محفظه ای است که با استفاده از ازون و گرما در زمان کوتاهی ابزار و تجهیزات شخصی را ضد عفونی خواهد نمود.

تقوی احتیاج این دستگاه را یک راکتور هوشمند با قابلیت پرتابل برای مصارف خانگی و اداری توصیف کرد و یادآور شد: این دستگاه ترکیبی از UV، ازون و گرما است که می تواند موبایل را در مدت 2 دقیقه، لپ تاب را در مدت 5 دقیقه و تجهیزات پیچیده با سطوح بزرگتر را در مدت 15 تا 30 دقیقه ضد عفونی کند، بدون آنکه آسیبی به آنها وارد گردد.

به گفته وی استفاده از الکل موجب نفوذ آن در تجهیزات و آسیب رساندن به قطعات پلیمری می گردد، ولی این ابزار هیچ آسیبی به دستگاه و سیستم ها وارد نخواهد نمود.

این محقق کاربرد این دستگاه را برای ضد عفونی کردن سمعک، گوشی های همراه، عینک، مواد غذایی خشک و در بانک ها و ادارات و مدارس دانست و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن از این دستگاه می توان برای از بین بردن بوی بد کفش و لباس بهره برد.

وی میزان سرمایه درخواستی برای فراوری این محصول را یک میلیارد و 700 میلیون تومان ذکر کرد.

ونتیلاتور اورژانسی

سینا صالحی از محققان یکی از شرکتهای مستقر در پارک فناوری دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به چالش بعضی از کشورها در دستیابی به ونتیلاتورها در بخش های درمانی، گفت: بر این اساس به سمت طراحی و ساخت دستگاه اکسیژن ساز اورژانسی رفتیم. این دستگاه پرتابل و مجهز به صفحه لمسی و سنسورهای فشار و جریان است.

وی کاربری آسان و بازار هدف منحصر به فرد را از مزایای رقابتی این محصول نام برد.

دستگاه ضد عفونی کننده دست

علی رشیدی، مدیر عامل شرکت طراح دستگاه ضد عفونی کننده دست در این باره گفت: این دستگاه دارای محفظه ای است که در داخل آن سیستمی همانند شیشه شوی خودروها، تعبیه شده است که با استفاده از نازلی اسپری ضدعفونی کننده را به دست کاربر اسپری می نماید.

وی ادامه داد: این دستگاه در سایز کوچک و قابل حمل ساخته شده است.،مهر

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 25 اسفند 1399 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 1221

به "ایده های فناورانه در حوزه تجهیزات پزشکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایده های فناورانه در حوزه تجهیزات پزشکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید