خبرنگاران 6.5 میلیارد ریال تسهیلات برای رونق صنایع دستی شاهرود پرداخت شد
به گزارش مجله زیتوا، شاهرود - خبرنگاران - مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: از ابتدای سال تا به امروز 6 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به 56 صنعتگر در شهرستان شاهرود پرداخت شد.
مهدی جمال پنجشنبه شب در آیین گرامیداشت هفته صنایع دستی که در اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود برگزار شد، صنایع دستی را نمونه شاخص اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه نمود: این حوزه همان اقتصاد درون زای مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و در زمان شیوع کرونا در حالی که بسیاری از کسب و کارها زیان دیدند هیچ کدام از کارگاه های تولید صنایع دستی با تعدیل نیرو رو به رو نشدند.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات 120 و 160 میلیون ریالی با کارمزد 12 درصد به صنعتگران برای جبران بخشی از خسارت های کرونا، شرح داد: شهرستان شاهرود دارای ظرفیت های فراوانی در بخش گردشگری و صنایع دستی است اما صنعتگران هنوز راه نرفته بسیاری در زمینه تبلیغات و بازاریابی دارند.
جمال با تأکید اهمیت بازاریابی به نسبت تولید، یادآور شد: سال گذشته نمایشگاه و فروشگاه دائمی صنایع دستی در شاهرود افتتاح شد و همه زیرساخت ها برای تشویق هنرمندان این حوزه به منظور ارائه محصولات آنها فراهم است.
وی به افتتاح 2 فروشگاه خصوصی صنایع دستی در شهرستان شاهرود نیز اشاره کرد و اضافه نمود: علاوه بر این تلاش می شود با حمایت دولت بخشی از مواد خام صنعتگران برای حمایت بیشتر از آنان فراهم شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با اشاره به سرعت بخشیدن به صدور و تمدید بیش از 400 پروانه فعالیت کارگاهی تولیدی و مشاغل خانگی در زمان شیوع کرونا، یادآور شد: پارسال بیش از 100 نفر در دوره های آموزشی کوتاه مدت شرکت کردند و امسال تلاش می شود این تعداد تا 30 درصد سال قبل افزایش یابد.
جمال به دیگر برنامه های این اداره کل برای رونق گردشگری در شهرستان شاهرود هم اشاره کرد و گفت: ثبت ملی کلاته خیج به عنوان شهر دست بافته های سنتی، ثبت ملی ابرسیج به عنوان روستای نمداقتصادی و توسعه جاجیم بافی در شهر مجن در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه نمود: با همکاری اداره کل راه آهن شمال شرق (1) در آینده قطار گردشگری تهران-شاهرود نیز برای معرفی جاذبه های گردشگری شهرستان شاهرود راه اندازی می شود.
فرماندار شاهرود نیز در این نشست با بیان اینکه برخی از حوزه ها همچون صنایع دستی و گردشگری نیازمند صرف وقت و اهمیت بیشتری است، ابراز کرد: شهرستان شاهرود با دارا بودن یکهزار و 700 هنرمند صنعتگر و ثروت های فراوان طبیعی و خدادادی در حوزه گردشگری دارای ظرفیت بسیاری برای رونق اقتصادی در این بخش است.
نادر فخری پرداختن به صنایع دستی، گردشگری، معدن و کشاورزی را از اولویت های شهرستان برشمرد و اضافه نمود: راه برون رفت شاهرود از بیکاری و ایجاد اشتغال در شهرستان در این بخش ها است که تلاش مضاعفی را نیاز دارد.
وی یکی از مسائل شهرستان را نیز معرفی نشدن جاذبه های گردشگری و صنایع دستی آن مطرح نمود و گفت: باید اصحاب رسانه و فعالان مجازی با همدلی برای معرفی سرمایه های شاهرود به هموطنان بیشتر از گذشته همکاری کنند.
معاون استاندار سمنان با تأکید بر ضرورت توجه به بازاریابی و فروش صنایع دستی، یادآور شد: راه اندازی نمایشگاه های دائمی و تبلیغات می توان فضای بیشتری برای فروش این محصولات ایجاد کرد.
فخری به لزوم تداوم و ارتقاء آموزش در این بخش نیز اشاره کرد و گفت: راه اندازی آموزشگاه های خصوصی، ایجاد مشوق و ترغیب مردم به شرکت در دوره های آموزشی در دست یابی به این هدف تأثیرگذار است.
شهرستان شاهرود در زمینه های مختلف گردشگری از جمله گردشگری عرفانی و طبیعی از قابلیت های ویژه ای برخوردار است. این شهرستان بیش از 150 اثر تاریخی در فهرست میراث ملی کشور دارد که از این تعداد، 64 اثر مربوط به بناها و محوطه های تاریخی، 73 تپه تاریخی و 13 اثر معنوی است.
شهرستان شاهرود 220 هزار جمعیت و 53 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
منبع: ایرنا