پاسپورت دارید؟ پس ویزا لازم نیست (کشورهای بدون ویزا)
به گزارش مجله زیتوا، مراحل اخذ ویزا چیست؟ از کجا باید شروع کنم؟ اصلا هزینه اخذ ویزا چقدر است؟ به جای این سوال ها، بیایید صورت مساله را پاک کنیم: یعنی به دنبال کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان باشیم. در این راهنما، لیست کشورهای بدون ویزا برای ایران را به تفکیک قاره برای شما آماده کرده ایم.
جستجو و رزرو تور در خبرنگاران
مگر سفر بدون ویزا می شود؟
بله! بعضی وقت ها کشورها به توافق هایی می رسند و در نتیجه این توافق ها لغو ویزا اتفاق می افتد. یعنی شهروندان دو کشور می توانند بدون دریافت ویزا رفت و آمد کنند. البته اگر کمی دقیق تر نگاه کنیم، می توانیم کشورهای مقصد را به سه دسته اصلی تقسیم کنیم:
- کشورهایی که برای ورود به آن ها حتما باید ویزا تهیه کنید.
- کشورهایی که بدون هیچ ویزایی می توانید واردشان شوید.
- کشورهایی که با ویزای فرودگاهی اجازه ورود می دهند: یعنی زمانی که وارد کشور مقصد شدید، با پر کردن یک فرم و پرداخت هزینه، ویزای شما همان لحظه صادر می شود.
اگر می خواهید دقیقا بدانید که کدام کشورها ویزا نمی خواهند و برای کدام کشورها باید ویزای فرودگاهی تهیه کنید، جواب سوال تان را همین جا ببینید.
در ضمنً اطلاعات بخش های زیر از وبسایت رسمی موسسه هنلی برداشته شده اند. این موسسه در حقیقت ایندکس جهانی پاسپورت است و به شما نشان می دهد که پاسپورت هر کشور چه رتبه ای دارد و با داشتن آن، به چند کشور می توان بدون ویز یا با ویزای فرودگاه سفر کرد.
پاسپورت ایران با رتبه 97مثلا در عکس بالا، رتبه پاسپورت ایران برای ورود به کشورهای بدون ویزا را می بینید که 97 است و با داشتن آن می توان به 41 کشور (یا بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی) سفر کرد.
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
در این بخش، لیست کشورهایی که بدون ویزا میتوان سفر کرد را می بینید. عددی که مقابل هر کشور می بینید، تعداد روزهایی است که می توانید بدون ویزا در آن کشور بمانید:
کشورهای بدون ویزا در آسیا
- ارمنستان (90 روز)
- مالزی (14 روز)
- ترکیه (90 روز)
- گرجستان (45 روز)
- قطر
کشورهای بدون ویزا در اقیانوسیه
- ایالات فدرال میکرونزی (30 روز)
- جزایر کوک
- نیووی
کشورهای بدون ویزا در کارائیب
- دومینیکا (21 روز)
- هائیتی (90 روز)
کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا
- اکوادور (90 روز)
- ونزوئلا (15 روز)
صدور ویزا به محض ورود
ویزای کشورهایی که در زیر فهرست شده اند، بعد از ورود به آن کشور در فرودگاه یا ترمینال صادر می شوند.
ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا
- کامبوج (30 روز)
- ماکائو
- مالدیو (30 روز)
- نپال (90 روز)
- سری لانکا (30 روز)
- تیمور شرقی (30 روز)
- جمهوری آذربایجان (30 روز)
- لبنان (30 روز)
- سوریه (90 روز)
ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا
- جمهوری بنین
- کیپ ورد
- مجمع الجزایر قُمُر
- جیبوتی
- گینه بیسائو (90 روز)
- کنیا (90 روز)
- ماداگاسکار (90 روز)
- موریتانی
- موزامبیک (30 روز)
- رواندا
- سیشل (90 روز)
- سومالی
- تانزانیا (90 روز)
- توگو (7 روز)
- اوگاندا
- زیمباوه
ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه
- پالائو (30 روز)
- ساموآ (60 روز)
- تووالو (30 روز)
کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا
- بولیوی (30 روز)
تمامی کشورهای بدون ویزا برای ایران را می توانید در عکس بالا یک جا ببینید. کشورهایی که یک ستاره مقابل اسم شان است، نیازمند ویزای فرودگاهی هستند و بقیه به هیچ ویزایی نیاز ندارند.
صدور ویزا در سفارت
برای سفر به باقی کشورها لازم است به سفارت آن کشور مراجعه کنید و با ارائه مدارک لازم و مصاحبه با مسئول سفارت، ویزای توریستی بگیرید. معمولا در این موارد، مدارک لازم برای اخذ ویزا، مدارک شناسایی مثل گذرنامه و مدارک شغلی و مالی، بلیط هواپیما و رزرو هتل است.
اگر برای دیدن دوستان یا اقوام سفر می کنید می توانید به جای رزرو هتل، آدرس محل اقامت تان را در کشور مقصد به سفارت بدهید. ارائه مدارک و مصاحبه برای این است که سفارت را مطمئن کنید به یک سفر توریستی یا کاری می روید و بعد از اتمام مدت سفرتان به ایران برمی شد. مدارکی که برای اخذ ویزا باید به سفارت ارائه کنید، به کشوری که به آن سفر می کنید بستگی دارد. مثلا برای دریافت ویزای روسیه یا ویزای دبی کافی است بلیط هواپیما به مقصد روسیه و رزرو هتل را به سفارت ارائه کنید و ویزا صادر می شود. اما اخذ ویزای شینگن سخت تر است و باید مدارک مالی و شغلی نیز ارائه کنید.
اگر وقت یا حوصله کارهای اداری را ندارید، راحت ترین راه برای اخذ ویزا این است که به دفتر حضوری خبرنگاران مراجعه کنید و مدارک لازم را تحویل بدهید. تمامی کارهای باقی مانده را همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن برای شما انجام می دهند.
- تلفن: 43900000 ـ 021
- نشانی: تهران، قیطریه، بلوار اندرزگو
راه دیگر این است که خودتان به سفارت کشور مقصد مراجعه کنید و مراحل لازم برای اخذ ویزا را طی کنید.
ویزای شینگن چیست؟
ویزای شینگن مجوز سفر به 26 کشور اروپایی است. ولی بیایید اول ببینیم که چرا به آن ویزای شینگن می گویند. در سال 1985 پنج کشور اروپایی در شهر کوچک شینگن که در کشور لوکزامبورگ واقع شده است، تصمیم گرفتند مرزهای بین خود را بردارند. با گذشت زمان، بخشی دیگر از کشورهای دیگر اروپا نیز به این معاهده پیوستند و تا امروز 26 کشور قاره اروپا به معاهده شینگن پیوسته اند. برای اخذ ویزای شینگن باید به سفارتخانه یکی از این کشورها در ایران یا کشورهای دیگر مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه کنید.
چند نوع ویزای شینگن داریم؟
ویزای شینگن به انواع مختلف صادر می شود که ما این جا سه مدل آن را به طور مختصر برای ویزای توریستی شینگن توضیح می دهیم:
ویزای یک بار ورود (single entry)
با اخذ ویزای شینگن سینگل می توانید فقط برای یک بار و مدت مشخصی به یکی از کشورهای عضو شینگن وارد شوید و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شوید.
ویزای دو بار ورود (Double Entry)
با این ویزا شما می توانید در مدت زمانی مشخص دو بار به محدوده شینگن وارد شوید و طبیعی است که بعد از زمان مشخص ویزا منقضی می شود.
ویزای چندبار ورود (Multiple Entry)
با ویزای شینگن چندبار ورود، محدودیت ورود و خروج ندارید و می توانید هر چند بار به کشورهای شینگن وارد، یا از آن ها خارج شوید اما محدودیت زمانی دارد. این ویزا سه ماه اعتبار دارد و در این مدت می توانید به دلخواه خود به مدت 30 روز پیوسته یا گسسته در محدوده شینگن اقامت کنید. یعنی بعد از تمام رفت و برگشت از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده اید نباید بیشتر از 30 روز باشد.
کشورهای حوزه شینگن
کشورهایی که در حال حاضر عضو شینگن هستند را در زیر ببینید:
- اتریش
- بلژیک
- جمهوری چک
- دانمارک
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- آلمان
- یونان
- مجارستان
- ایسلند
- ایتالیا
- لتونی
- لیتوانی
- لوکزامبورگ
- مالت
- هلند
- نروژ
- لهستان
- پرتغال
- اسلواکی
- اسلونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
- لیختن اشتاین
چهار کشور دیگر اروپا عضو پیمان شینگن نیستند ولی با دریافت ویزای شینگن می توانید علاوه بر 26 کشور بالا، به این چهار کشور کوچک سفر کنید:
- موناکو
- آندورا
- واتیکان
- سن مارینو
با ویزای شینگن دابل یا مالتیپل نیز می توانید علاوه بر کشورهای شینگن، به این 9 کشور اروپایی نیز که عضو شینگن نیستند، سفر کنید:
- آلبانی
- بوسنی و هرزگوین
- بلغارستان
- کرواسی
- قبرس
- کوزوو
- مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
- مونته نگرو
- رومانی
صدور ویزا در کشور ثانی
بعضی از کشورها هستند که روابط دیپلماتیک و کنسولی با ایران ندارند و به همین دلیل، سفارت هم ندارند. مثلا کشور آمریکا یکی از این نمونه هاست. پس اگر بخواهیم به این کشورها سفر کنیم، چه کاری باید انجام بدهیم؟
برای سفر به این کشورها باید به سفارت آن در یک کشور خارجی (معمولا کشورهای همسایه) مراجعه کنید. معمولا ایرانی ها برای اخذ ویزا و سفر به این کشورها به سفارت این کشورها در ترکیه، دبی، ارمنستان یا کشورهای همسایه دیگر مراجعه می کنند.
یک نکته خیلی مهم در مورد کشورهای بدون ویزا
برای سفر به بعضی از کشورهای بدون ویزا، شما بیش از یک مقصد دارید. یعنی چه؟ یعنی از مبدا (ایران) تا مقصد، باید در یک یا چند کشور دیگر هم توقف داشته باشید. یه این کشورهای بین راهی ترانزیت می گوییم.
حالا مسئله اینجاست: ممکن است که مقصد نهایی شما جز کشورهای بدون ویزا باشد، اما کشورهای ترانزیت ویزا بخواهند. در این صورت حتما باید ویزای آن کشور را قبل از سفر تهیه کنید. پس حتما قبل از نهایی کردن کارهای سفر، تحقیق جامعی در مورد کشور مقصد و راه دسترسی به آن انجام بدهید. راحت ترین راه به دست آوردن این اطلاعات، تماس با کارشناسان خبرنگاران است.
شماره تلفن: 43900000 ـ 021
شما کدام را بیشتر دوست دارید؟
درست است که هنوز بسیاری از کشورهای بزرگ و زیبا (مخصوصا در اروپا) پذیرای ایرانیان بدون ویزا نیستند، ولی این نباید مانع از سفر به کشورهای بدون ویزا باشد. اگر در این زمینه سوال یا مسئله ای دارید، هم می توانید با شماره های بالا تماس بگیرید و هم می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.
منبع: علی بابا