چرا در خواب حرف می زنیم؟

به گزارش مجله زیتوا، خبرنگاران: اگر معمولا کنار یک نفر دیگر می خوابید، پس احتمالا تجربه نموده اید و شنیده اید که او در خواب حرف بزند. یا شاید هم متوجه شده باشید و به شما گفته باشند که خود شما طی شب در خواب حرف می زنید. تقریبا 66 درصد از افراد به نوعی در خواب حرف می زنند.

چرا در خواب حرف می زنیم؟

برخی از افراد کلمات و جملات بی معنی می گویند، عده ای ممکن است سخنرانی هم بنمایند و یا حتی گفتگویی سخت و جدی و پیچیده در خواب داشته باشند! هر چند هنوز به طور کلی نمی دانیم چرا برخی از ما در خواب حرف می زنیم، اما کارشناسان عقیده دارند بیشتر اوقات، حرف زدن در خواب یا اصطلاحا سومنیلوکی مشکل جدی نیست، اما به هر حال نکاتی در خصوص حرف زدن در خواب وجود دارد که بهتر است بدانید:

در خصوص حرف زدن در خواب تحقیقات زیادی انجام نشده

پیش از اینکه به پدیده حرف زدن در خواب بپردازیم، باید بدانید که به طور کلی اطلاعات کمی در این مورد در دست داریم. در گذشته مقوله حرف زدن در خواب در لیست پاراسومنیا یا خواب پریشی قرار می گرفت (نوعی اختلال خواب)، اما اخیرا آن را از رده اختلالات خارج نموده و اتفاقی نرمال می دانند که می تواند بر هر کسی طی خواب روی بدهد.

حرف زدن در خواب به این دلیل که رسما یک اختلال محسوب نمی گردد، احتیاجی هم به تحقیق و مطالعه در خصوص آن احساس نشده است و بنابراین هنوز درک درستی از حرف زدن در خواب وجود ندارد. اما در هر صورت از آنجایی که بیشتر ما در خواب چیز هایی می گوییم یا از فردی که کنارمان خوابیده است چیز هایی می شنویم، بد نیست یک سری از نکات و واقعیت ها را در خصوص این اتفاق بدانیم.

چیزی که در خواب می گویید به طور کل بی معنی است

حرف زدن در خواب انعکاسی از رفتار ها و خاطرات شما در بیداری تان نیست؛ بنابراین اگر در محل کارتان روز بد و سختی را گذرانده باشید یا با یکی از اعضای خانواده خود مسئله ای داشته باشید، قرار نیست لزوما در خواب در خصوص همین مسائل حرف بزنید.

این مسئله مهمی است که نباید آن را فراموش کنید، زیرا افرادی که در خواب حرف می زنند، معمولا طی شب چیز های آزاردهنده و بدی ممکن است بگویند که برخی از آن ها می تواند فرد کناری را پریشان، ناراحت و یا حتی عصبانی کند. مثلا طبق گزارش ها، هستند افرادی که تنها به این علت که اسم شخص خاصی را در خواب آورده اند یا جمله خاصی را به زبان آورده اند، به خیانت و بی وفایی متهم شده اند. پس یادتان نرود که کلماتی که هنگان خواب از دهان کسی خارج می شوند، هیچ معنا و منظور واقعی ندارند.

اینکه از چه سنی آغاز به حرف زدن در خواب نموده اید مهم است

کارشناسان می گویند اینکه دقیقا از چه زمانی آغاز به حرف زدن در خواب نموده اید اهمیت زیادی دارد. اگر همواره عادت داشته اید و دارید که در خواب حرف بزنید پس مسئله مهمی نیست. در واقع حرف زدن در خواب در میان بچه ها و نوجوانان بسیار معمول است. حدود 50 درصد از بچه های بین 3 تا 10 سال در خواب چیز هایی می گویند با رشد مغزشان ارتباط دارد. اگر در سنین جوانی هستید و در خواب حرف می زنید باز هم مشکل خاصی وجود ندارد و احتیاجی نیست بترسید و به دکتر مراجعه کنید.

در ضمن افراد معمولا در دهه 20 و 30 زندگی خود تازه کشف می نمایند که معمولا در خواب حرف می زنند، زیرا این سنین معمولا زمانی هستند که فرد با شخص دیگری هم اتاق یا همبستر می گردد؛ بنابراین دلیل نمی گردد چنین فردی تازه آغاز به حرف زدن در خواب نموده باشد، بلکه موضوع این است که چنین چیزی تازه توسط یک نفر دیگر کشف شده است!

اما اگر حدود 50 سال یا بیشتر دارید و ناگهان آغاز به مدام حرف زدن در خواب نموده اید، می تواند نشاندهنده آغاز یک بیماری مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد. در این گروه از افراد، حرف زدن در خواب می تواند علامت بروز اشکالی در مغز باشد که احتیاج به آنالیز پزشکی دارد.

به هر حال این نکته را به خاطر بسپارید که اگر شخصی سالهاست که در خواب حرف می زند جای نگرانی وجود ندارد، اما اگر این اتفاقی است که تازگی آغاز شده باید علت را آنالیز کنید.

حرف زدن در خواب، اغلب با سایر مسائل خواب اشتباه گرفته می گردد

حرف زدن در خواب مانند سایر اختلالات خواب نیست. اگر در خواب جیغ می زنید یا خواب و رویای تان را حرکات بدنی همراه است، به احتمال زیاد مسئله چیز دیگری است.

مثلا برخی از افراد دچار وحشت شبانه هستند. وحشت شبانه یک عارضه ترسناک است که می تواند طی خواب روی بدهد. وحشت های شبانه معمولا بیشتر شامل جیغ های وحشتناک و دست و پا زدن می شوند تا حرف زدن معمولی؛ و اگر شما معمولا طی خواب آه و ناله کنید، ممکن است دچار عارضه دیگری به نام کاتاترنیا یا ناله در خواب باشید که با آپنه خواب مرتبط است.

افرادی که دچار استرس پس از سانحه هستند نیز معمولا طی خواب، سر و صدا هایی ایجاد می نمایند و طی مرحله رویا دیدن، حرف می زنند یا فریاد می کشند.

برخی از داروها، استرس هیجانی، تب، یک اختلال روانی و یا اعتیاد به مواد مخدر نیز می توانند علت حرف زدن در خواب باشند.

حرف زدن در خواب می تواند ناشی از اضطراب و افسردگی نیز باشد. اگر شما یا همسرتان و یا یکی از اعضای خانواده تان هر یک از این علامت ها را دارید با یک متخصص خواب مشورت کنید، چون ممکن است مشکل دیگری در میان باشد که احتیاج به درمان دارد:

اگر حرف زدن در خواب همراه با خواب های ناخوشایند، کابوس های مکرر، خروپف و آپنه باشد، باید این مسئله را با یک پزشک مطرح کنید. در برخی موارد شاید احتیاج به آنالیز وضعیت خواب تان باشد مثلا تست پلی سومنوگرام برای معین اینکه آیا دچار اختلال خواب دیگری هستید یا خیر.

چه کار می توانید بکنید تا کمتر در خواب حرف بزنید؟

راه تعیین و ثابت شده ای برای برطرف حرف زدن در خواب وجود ندارد. اما کاهش استرس و خواب کافی احتمالا می توانند یاری تان نمایند کمتر در خواب حرف بزنید. توصیه می کنیم پیش از مراجعه به پزشک، الگو های خواب تان را به مدت دو هفته یادداشت کنید، مثلا اینکه چه زمانی به رختخواب می روید، چه زمانی احساس خواب آلودگی می کنید و چه زمانی از خواب بیدار می شوید، چه دارو هایی و در چه زمانی از روز مصرف می کنید، چه نوشیدنی های طی روز می نوشید و چه در چه زمان هایی، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار و اینکه چه زمانی ورزش می کنید.

کمبود خواب می تواند باعث حرف زدن در خواب بگردد

خوب و کافی نخوابیدن می تواند باعث گردد در خواب حرف بزنید. دانشمندان این تئوری را صادر نموده اند که افرادی که به اندازه کافی استراحت نمی نمایند به سختی می توانند مراحل خواب را طی نمایند و از مرحله ای به مرحله دیگر بروند. در ضمن این افراد ممکن است برای بیدار شدن نیز مشکل داشته باشند.

ژنتیک هم موثر است

اگر عادت دارید حین خواب حرف بزنید، ممکن است علتش پدر یا مادرتان باشند! چون معلوم شده که حرف زدن در خواب جنبه ژنتیکی هم دارد.

پس در بیشتر موارد حرف زدن در خواب مشکل خاصی نیست و خطری فرد را تهدید نمی کند. به طور کل حرف زدن در خواب روی خود فرد هیچ اثری ندارد و فقط برای کسی که کنار این فرد می خوابد ممکن است تاثیرگذار باشد؛ بنابراین اگر شما همان کسی هستید که از حرف زدن هم اتاقی یا همسرتان اذیت می شوید، بهتر است فکری برای خواب خودتان بکنید. می توانید از وایت نویز یاری بگیرید یا از گوش بند بهره ببرید و یادتان باشد که هر چه همسرتان می گوید بی معنی است.

منبع: huffpost

منبع: برترین ها
انتشار: 30 شهریور 1398 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 25

به "چرا در خواب حرف می زنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا در خواب حرف می زنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید