کاوش سیاه چاله ها به جای ترسناکی کشیده شد!

به گزارش مجله زیتوا، تلسکوپ افق رویداد (EHT) اولین تصاویر از سیاهچاله های کلان پرجرم را در اختیار اخترشناسان قرار داد.

کاوش سیاه چاله ها به جای ترسناکی کشیده شد!

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، اولین تصویر سیاهچاله ای است که در مرکز کهکشان M87 و محل Sagittarius A، در کهکشان راه شیری واقع شده است. این تصاویر باورنکردنی برای اولین بار سایه های سیاهچاله ها را ثبت کردند. اکنون اخترشناسان هدف جدیدی در فکر دارند.

بیشتر آنچه در اولین تصاویر می بینیم از نوری است که به وسیله گرانش باورنکردنی سیاهچاله منحرف شده است. اما بسیار نزدیک به این اجرام پرجرم، فوتون ها در واقع می توانند به دور آنها بچرخند. هر چه آنها نزدیکتر باشند، فوتون ها تعداد دفعات بیشتری به دور سیاهچاله های پرجرم می چرخند و این حلقه های فوتون تیزتر می شوند و این همان چیزی است که اخترشناسان امیدوارند در آینده آشکار گردد.

رویکردهای نظری متفاوتی برای استخراج سیگنال حلقه فوتون از داده های EHT فعلی اتخاذ شده است. مشاهدات صورت گرفته در چند سال گذشته این میزان گیری را اصلاح خواهد نمود. اما برای اینکه واقعا بتوان حلقه فوتون را دید، تلسکوپ باید دقیق تر گردد و برای آن، باید به فضا رفت.

EHT یک تلسکوپ واقعا منحصر به فرد است. یک ترفند ساده در نجوم رادیویی به ما این امکان را می دهد که وضوح تصاویر را با داشتن دو تلسکوپ که به طور همزمان به یک جسم نگاه می نمایند، بهبود ببخشیم. قطر موثر رصدخانه ترکیبی به میزان فاصله بین دو تلسکوپ است. در خصوص EHT، هشت تلسکوپ رادیویی در سراسر دنیا از اروپا تا قاره آمریکا تا قطب جنوب گسترده شده است تا یک تلسکوپ به میزان زمین ایجاد گردد.

برای ساختن یک تلسکوپ بزرگتر، باید به فضا رفت. اینجاست که پیشنهاد 300 میلیون دلاری Event Horizon Explorer (EHE) مطرح می گردد: فضاپیمایی که می تواند تلسکوپ را حتی بزرگتر کند و به محققان اجازه دهد حلقه فوتون را کاوش نمایند.

مایکل جانسون، اخترفیزیکدان در مرکز اخترفیزیک، هاروارد و اسمیتسونیان (CfA) گفت: آنچه که اکنون در کوشش هستیم انجام دهیم، اجرای یک مأموریت فضایی است که وضوح تصاویر EHT را تا 10 برابر افزایش دهد.

در نشست اخیر، 70 محقق در رشته های مختلف به امکان سنجی چنین ماموریتی پرداختند. برای اینکه بتواند با تلسکوپ های دیگر هماهنگ گردد، باید بسیار حساس باشد و زمان بندی بسیار دقیقی داشته باشد. این باید در مدارهای پایدار باشد اما نه خیلی دور زیرا باید داده های زیادی را به زمین منتقل کند.

تشخیص حلقه فوتون نیازمند ثبت حجم عظیمی از داده ها در فضاپیما است. پیتر گالیسون، استاد دانشگاه جوزف پلگرینو در تاریخ علم و فیزیک و مدیر طرح سیاه چاله هاروارد، اضافه کرد: ما قصد داریم از نور لیزر برای پرتو اطلاعاتی کل کتابخانه کنگره به زمین استفاده کنیم.

فناوری هایی مانند ارتباطات لیزری در حال ظهور هستند و بعضی از آنها قبلاً آزمایش شده اند و بیشتر در دست اجرا هستند. با در نظر گرفتن فناوری های فعلی و آینده نزدیک، تیم متوجه شد که این ماموریت در کوتاه مدت دور از دسترس نیست.

رصد حلقه فوتون این امکان را می دهد که ویژگی های این اجرام آسمانی باورنکردنی را بهتر درک کنیم و بعلاوه نظریه های بنیادی را که در خصوص کیهان داریم آزمایش کنیم و شاید آنچه را که فراتر از آن نهفته است پیدا کنیم.

گالیسون اضافه کرد: اگر یک سیاه چاله در حال چرخش باشد، شکل حلقه فوتون را منحرف می نماید و آن را به شکل بیضی در می آورد. اگر EHE بتواند حلقه فوتون را میزان گیری کند، این یک میزان گیری سنگی جامد از تأثیرات سیاهچاله در حال چرخش برای خم کردن مسیر نور خواهد بود.

منبع: iflscience

227323

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 مرداد 1402 بروزرسانی: 20 مرداد 1402 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 2008

به "کاوش سیاه چاله ها به جای ترسناکی کشیده شد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاوش سیاه چاله ها به جای ترسناکی کشیده شد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید