آرزوی سایپا برای قیمت شاهین و کوییک لو رفت
به گزارش مجله زیتوا، خودروسازی سایپا در پی این است تا محصولات خود را ببا قیمت هایی غیر از قیمت های شورای رقابت به بازارهای بین المللی صادر کند. مدیرعامل این خودروساز از قیمت شاهین و کوییک در بازارهای روسیه و ونزوئلا رونمایی کرد.
به گزارش اکو ایران، مدیرعامل سایپا بیان کرد دو محصولات صادراتی این خودروساز یعنی شاهین و کوییک با قیمت های غیر از قیمت های شورای رقابت به بازارهای بین المللی صادر می شوند. آن طور که محمدعلی تیموری می گوید قرارا ست شاهین با قیمتی حدود 11 هزار دلاری در مبدا به بازار روسیه صادر گردد. کوییک نیز با قیمتی حول و حوش هفت هزار دلار در کارخانه به بازار ونزوئلا می رود.
با فرض نرخ 50 هزار تومانی قیمت صادراتی شاهین حدود 550 میلیون تومان خواهد بود و کوییک نیز حول و حوش 350 میلیون تومان رهسپار ونزوئلا می گردد. بنابراین می توان این قیمت ها را به عنوان قیمت های تازه شاهین و کوییک در مبدا مدنظر قرر داد. چنانچه خودروسازی سایپا این امکان را پیدا می کرد که با قیمت های یاد شده دو خودروی حاضر در سبد محصولاتی خود را در بازار داخل بفروشد به احتمال زیاد دیگر بحث زیان فراوری این خودروها مطرح نبود. شاهین با گیربکس دستی این روزها با قیمت پایه نزدیک به 360 میلیون تومان برای متقاضیان فاکتور می گردد. کوییک نیز با توجه به تنوع مدل به طور میانگین با قیمت پایه حول و حوش 250 میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار می گیرد. بنابراین نارنجی های جاده مخصوص با صادرات دو خودروی یاد شده این امکان را پیدا می نمایند که شاهین را حدود 200 میلیون تومان گرانتر می فروشند. کوییک نیز با توجه به تنوع مدلی که دارد و معین نیست کدام مدل آن به ونزوئلا صادر می گردد به طور میانگین حدود 100 میلیون تومان گران تر از قیمت پایه در کارخانه به ونزوئلا می رود. البته مدیرعامل سایپا قیمت بازاری شاهین در روسیه را حدود 19 هزار دلار و قیمت کوییک در بازار ونزولا نیز 11 هزار دلار برآورد نموده است. تبدیل دلار به تومان قیمت های بازاری دو خودروی یاد شده نشان می دهد شاهین در بازار روسیه حوالی 950 میلیون تومان و کوییک در ونزوئلا نزدیک به 550 میلیون تومان قیمت خواهند داشت.
تیموری تاکید نمود با راهاندازی مجدد کارخانه فراوریی در خاک ونزوئلا در یک بازه 5 ساله حدود 200 هزار دستگاه خودرو را به بازار این کشور آمریکای جنوبی وارد کند. این کارخانه در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد ایجاد شد اما از 9 سال پیش بنا به دلایلی خطوط فراوری آن متوقف بود. طی سفر رییس دولت سیزدهم به ونزوئلا بار دیگر بحث از سرگیری فراوری در این کارخانه مطرح و مقرر شد خودروسازی سایپا محصولات خود را در این خط مونتاژ کند.
منبع: فرارو