اهمیت رندر در معماری و مقایسه آن با مدل های واقعی

به گزارش مجله زیتوا، رندر در معماری موضوع بسیار بسیار با اهمیتی است. امروزه دیگر تقریبا ارائه پروژه معماری بدون مدل رندر شده غیر ممکن است. فارغ از نوع نرم افزار استفاده شده، تصاویر رندر یک رفرنس عالی و کاربردی برای پیش برد یک پروژه هر چند ساده در معماری شناخته می گردد. تصاویر رندر نه تنها ایده و تصور معمار را به تصویری می کشند بلکه وقتی پروژه مورد تایید قرار می گیرد، مدل رندر شده بنوعی حکم تعهد کامل معمار به کارفرما و سرمایه گذاران را دارد.

اهمیت رندر در معماری و مقایسه آن با مدل های واقعی

جهت دریافت خدمات آلاچیق چوبی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.

این موضوع خصوصا برای معماران و آرشیتکت های معروف اهمیت فوق العاده بیشتری می یابد. اگر به سازه های مشهور و شناخته شده در جهان نگاهی بیاندازید، متوجه می شوید که تصاویر رندر این سازه ها، بسیار با جزئیات و بادقت است طوریکه نمی توان تفاوتی بین تصویر رندر با مدل واقعی پیدا کرد. در این طرح ها توجه بسیار زیادی به نورپردازی، متریال و متن توضیحی می گردد. از این رو برای نشان دادن اهمیت رندر در معماری، در این مطلب بر آن شدیم تا بعضی آثار مشهور ساخته شده در جهان را از لحاظ تصاویر رندر شده قبل از ساخت و نمونه کامل شده بعداز ساخت با یکدیگر مقایسه کنیم. پیشنهاد می کنم حتما تا خاتمه همراه ما در وبسایت اتاق باشید.

همانطور که در بالا اشاره شد، رندر در معماری موضوعی بسیار مهم است. از آنجایی که طراحی تصاویر رندر شده با جزئیات بسیار بالا و دقیق صورت می گیرد، در حین فرایند طراحی، معماران با چالش هایی روبرو شوند که در حین فرایند ساخت و ساز ساختمان ممکن است ناگهان خود را نشان داده و حتی منجر به تغییر کلی راستا خود شوند. مسلما چنین کاری هزینه های بسیار سنگینی در پی خواهد داشت حال آن که با یک رندر خوب و دقیق می توان تا حد زیادی این مسائل را بدون هزینه اضافی حل نمود. در نتیجه رندر تاثیر شگرفی بر رضایت کارفرما و پیمانکار، در خاتمه کار خواهد داشت.

ابتدا با نمای یک موزه آتلیه مدرن در کشور سوئیس آغاز می کنیم. همانطور که در شکل اول پایین مشاهده می کنید، نمونه رندر این سازه قبل از ساخت، کاملا شکل مارپیچ موزه را نشان می دهد. در حقیقت همین شکل مارپیچ، پیچیده ترین بخش اجرای پروژه بوده است که در تصویر رندر شده، به تمام این جزئیات با دقت پرداخته شده است. ساختمان این موزه مارپیچ بر روی دیوارهای تمام شیشه ای و محدب قرار گرفته است.

چهار نمونه طراحی ویلا در شهرهای مختلف ایران با سازه های عجیب

شکل بعدی مربوط به مجتمع مسکونی به اسم خانه تراس ها در کشور لبنان و شهر بیروت است. شکل اول در پایین نمونه رندر شده این سازه قبل از ساخت را نشان می دهد. مشاهده می کنید که اهداف و اصول طراحی کاملا در این تصویر رندر تعیین است. از آنجایی که طبقات این ساختمان هر کدام همپوشانی مخصوصی با یکدیگر دارند، تعیین کردن این موضوع در رندر پروژه بسیار حائز اهمیت بود. طبق گفته معمار این مجتمع زیبا، 5 اصل در ساخت این پروژه وجود داشت: لایه ها و تراس ها، فضای داخل و خارج، فضای سبز، نماها و محرمیت، روشنایی و خاص بودن. نتیجه کار همانطور که در عکس دوم و نمونه واقعی مشاهده می کنید، منجر به ایجاد ساختمان چند لایه شده است. صفحه هایی با اندازه های گوناگون با روی همدیگر قرار گرفته و فضاهای باز و بسته را بوجود آورده اند. موضوعی که باعث ایجاد یک فضای بسیار انعطاف پذیر در داخل و خارج واحدهای مسکونی شده است.

آنالیز معماری ساختمان های کره شمالی و ارتباط آنها با سیاست

رندر در معماری علاوه بر تمام مزایای گفته شده، یک مزیت عظیم دیگر هم دارد. تصاویر رندر به ما یاری می نمایند تا درک بهتری از رابطه پروژه با محیط اطرافش داشته باشیم. با درک این رابطه، می توان کاربری ساختمان و نحوه استفاده از آنرا بهتر تعریف کرد. پروژه ای که در شکل های زیر مشاهده می کنید، در شهر نیویورک آمریکا قرار گرفته است. ساخمان وسل (Vessel) یک بنای برجسته عمومی با 2465 پله و 80 پلتفرم استراحت است. هدف از ساخت این پروژه، خلق سازه ای بود که برای همواره در ذهن ها و یادها بماند. سازه ای که تحت تاثیر آسمان خراش های بلند نیویورک قرار نگیرد.

رندر در معماری همانطور که در بالا اشاره شد، نشان دهنده رابطه ساختمان با محیط اطراف است. شکل اول در پایین، تصویر رندر پروژه اوآسیا در سنگاپور است که نه تنها پیچیدگی طرح را بخوبی نشان می دهد، بلکه متمایز بودن این ساختمان نسبت به ساختمان های اطرافش را بخوبی نشان می دهد. این ساختمان دقیقا شبیه به یک نشان خاص مثل یک فانوس دریایی، در بین تعداد زیادی برج و آسمان خراش، به زیبایی می درخشد. ساختمان های اطراف پروژه مانند بسیاری از برج های خشن غربی، خیلی بسته، صاف و صیقلی هستند اما هتل اوآسیا، دقیقا نکته برعکس است. این هتل شبیه به یک برج زنده، در محیطی استوایی و جنگلی دیده می گردد.

30 مدل نمای بتنی ویلا به سبک معماری بروتالیست و مدرن

در ادامه تصاویر دیگری از مقایسه بین تصاویر رندر شده با نمونه های واقعی را مشاهده می کنید، این تصاویر بخوبی اهمیت رندر در معماری را نشان می دهند:

منبع: اتاق
انتشار: 9 مرداد 1399 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 750

به "اهمیت رندر در معماری و مقایسه آن با مدل های واقعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اهمیت رندر در معماری و مقایسه آن با مدل های واقعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید