برای تاثیرگذاری بیشتر همزمان با مصرف آنتی بیوتیک ها چه کنیم؟

به گزارش مجله زیتوا، آنتی بیوتیک ها داروهایی هستند که برای درمان عفونت های میکروبی مورد استفاده قرار می گیرند و برای تهیه آنها از داروخانه، به همراه داشتن نسخه پزشک لازم است.ازجمله عفونت های میکروبی رایجی که به یاری آنتی بیوتیک ها درمان می شوند برونشیت، ذات الریه یا سینه پهلو و عفونت مثانه هستند. آنتی بیوتیک به کشتن باکتری ها یا متوقف کردن رشد آنها یاری می نماید.

برای تاثیرگذاری بیشتر همزمان با مصرف آنتی بیوتیک ها چه کنیم؟

بایدها و نبایدهای آنتی بیوتیک

موارد بسیاری پیش می آید که افراد هنگام ابتلا به سرماخوردگی، سرفه و غیره، به مصرف آنتی بیوتیک ها روی می آورند. اگرچه مواقعی پیش می آید که چاره ای جز مصرف آنتی بیوتیک نیست، اما در مواردی هم می توان بدون مصرف آن ها بیماری را درمان کرد. دانستن بایدها و نبایدهای مصرف آنتی بیوتیک برای همه لازم است.
نبایدها
تنها در صورت ضرورت آنتی بیوتیک مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که آنتی بیوتیک ها باکتری ها را از بین می برند و هیچ تأثیری روی ویروس ها ندارند. بیشتر بیماری های شایع مانند آنفولانزا و سرماخوردگی در اثر ویروس های مختلف ایجاد می گردد.

این بدان معنی است که مصرف آنتی بیوتیک برای بیماری هایی از این دست نه تنها باعث بهبود شما نمی گردد، بلکه ممکن است موجب بدتر شدن وضعیتتان گردد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که مصرف بی مورد آنتی بیوتیک ها بعلاوه می تواند موجب شکل گیری باکتری ها و بیماری های مقاوم به آنتی بیوتیک گردد. قبل از مصرف هرگونه آنتی بیوتیک، تشخیص اینکه آیا شما مبتلا به عفونت باکتریایی هستید یا نه بسیار مهم است.

مصرف داروی خود را زمانی که احساس می کنید حالتان بهبود پیدا نموده، قطع نکنید. غالباً، آنتی بیوتیک ها باید به صورت یک دوره کامل مصرف شوند. پزشک معین می نماید چه اندازه و برای چه مدت زمان باید دارو را مصرف کنید.

اگرچه ممکن است دارو ظرف مدت یک یا دو روز اثر خود را آغاز کند، اما این مسئله بسیار مهم است که مصرف دارو را تا سرانجام دوره ادامه دهید، حتی اگر احساس کنید حالتان بهتر شده است. زمان معینی طول می کشد تا باکتری ها از سیستم بدن شما خارج شوند و هنگامی که در نیمه راه مصرف دارو را متوقف می کنید، تأثیر آن مختل می گردد.

از خوردن غذاها و نوشیدنی های خاصی هنگام مصرف آنتی بیوتیک اجتناب کنید. برخی غذاها می توانند مانع جذب آنتی بیوتیک ها شوند. بهتر است هنگام مصرف این دارو از غذاهای پر فیبر، شیر و غذاهای اسیدی پرهیز کنید.

آنتی بیوتیک های خاصی را با غذا مصرف نکنید. طبق دستور پزشک برخی آنتی بیوتیک ها را باید بعد از غذا مصرف کنید، اما گاهی نیز پزشک دستور می دهد برخی از داروها را نباید با غذا یا قبل و بعد از غذا مصرف کنید. این بدان علت است که برخی از آنتی بیوتیک ها وقتی با غذا مصرف می شوند به درستی جذب سیستم بدن نمی شوند و نمی توانند به طور بهینه عمل نمایند. به دستورالعمل های پزشک هنگام مصرف هر نوع دارویی دقت کنید.

آنتی بیوتیک ها را همراه با ویتامین ها، مکمل های گیاهی و داروهای خاص مصرف نکنید. در صورت تجویز آنتی بیوتیک، حتماً پزشک خود را در جریان سایر داروها یا مکمل هایی که مصرف می کنید، بگذارید. در برخی موارد، آهن و کلسیم می توانند اثر برخی آنتی بیوتیک ها را کاهش دهند.

بایدها
آنتی بیوتیک ها را با آب زیاد مصرف کنید. آب به کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها یاری می نماید (برخی از داروها می توانند باعث درد معده شوند). بعلاوه آب به بدن یاری می نماید آنتی بیوتیک ها را بهتر جذب کند و احتمال بروز عوارض کبدی را کاهش می دهد.

هر سؤالی دارید از پزشک خود بپرسید. در صورت بروز هرگونه نگرانی یا سؤال در خصوص آنتی بیوتیک هایی که پزشک برایتان تجویز نموده است، حتماً این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید. ممکن است بخواهید بدانید که چرا باید آنتی بیوتیک مصرف کنید، عوارض جانبی آن و راه صحیح مصرف آن چیست و غیره.

درصورتی که آنتی بیوتیک به صورت مخلوط در مایع است، آن را به خوبی تکان دهید. اگر آنتی بیوتیک برای کودکی تجویز شده باشد، احتمال آن وجود دارد که به صورت مخلوط در مایع باشد و همواره باید آن را به خوبی تکان داد تا به اندازه مساوی از آن در هر نوبت مصرف گردد. در غیر این صورت ممکن است در دوره ای اولیه مصرفی، آنتی بیوتیک بسیار کمی وجود داشته باشد و در نوبت های بعدی، اندازه آنتی بیوتیک موجود در دوز مصرفی زیاد باشد.

مراقب علائم آلرژی حاصل از مصرف آنتی بیوتیک باشید. برخی افراد نسبت به آنتی بیوتیک های خاص حساسیت شدیدی دارند و بسیار مهم است که مراقب علائم احتمالی آلرژی باشند.

توجه به این مسئله درصورتی که اولین بار است آنتی بیوتیک خاصی برای شما تجویز شده، اهمیت ویژه ای دارد. در بیشتر موارد، علائم آلرژی حاصل از مصرف آنتی بیوتیک تا یک ساعت پس از مصرف دارو بروز پیدا می نماید.

علائم آلرژی به آنتی بیوتیک

بثورات یا کهیر

تب

خارش

تورم

تنگی نفس

آبریزش بینی

درد شکمی

خارش و آبریزش چشم

تهوع و استفراغ

مدفوع خونی

اسهال

هرگاه متوجه عارضه و واکنش آلرژیک شدید، بی درنگ با پزشک خود تماس بگیرید. آنتی بیوتیک ها در برخی موارد داروی حیاتی و ضروری هستند و می توانند به خلاص شدن سریع از شر عفونت های باکتریایی یاری نمایند. با این حال، بسیار مهم است که هنگام مصرف آن ها محتاط باشید و به این بایدها و نبایدها توجه کنید.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون
انتشار: 21 آبان 1400 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 1587

به "برای تاثیرگذاری بیشتر همزمان با مصرف آنتی بیوتیک ها چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای تاثیرگذاری بیشتر همزمان با مصرف آنتی بیوتیک ها چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید