طرز تهیه ماکارونی شکل دار با سس گوشت ساده و فوری
به گزارش مجله زیتوا، ماکارونی یک غذای سریع و محبوب خانگی است. در این دستور با طرز تهیه ماکارونی شکل دار با سس گوشت آشنا می شوید؛ غذایی خوش طعم که از ترکیب انواع ماکارونی فرم دار، گوشت چرخ نموده، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه های معطر آماده می گردد. این غذای سریع و سبک، گزینه ای عالی برای وعده های خانوادگی و روزهای پرمشغله است.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی شکل دار
- ماکارونی شکل دار (نوع دلخواه) 400 گرم
- گوشت چرخ نموده 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- فلفل دلمه ای (دلخواه) 1 عدد
- قارچ (دلخواه) به میزان لازم
- ذرت (دلخواه) به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- روغن 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- پاپریکا 1 قاشق چای خوری
- آویشن 1 قاشق چای خوری
- آب 1 فنجان
- جعفری خردشده برای تزئین به میزان لازم
مراحل تهیه ماکارونی شکل دار
مرحله اول: سرخ کردن پیاز و گوشت
برای آغاز کمی روغن در یک تابه بزرگ بریزید و اجازه دهید گرم گردد. سپس پیاز خردشده را به روغن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سیر ریز شده را هم به تابه اضافه نموده و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطرش فضای آشپزخانه را پر کند.
حالا گوشت چرخ نموده را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا رنگش تغییر کند و آب آن تبخیر گردد. بعد از سه تا چهار دقیقه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و آویشن را اضافه کنید و اجازه دهید ادویه ها با گوشت کاملا ترکیب شوند و طعم سس ماکارونی فرم دار شما کامل بگیرد.
مرحله دوم: ترکیب گوشت با سبزیجات و رب گوجه فرنگی
در این مرحله می توانید سبزیجات مختلفی مثل فلفل دلمه ای خردشده، قارچ یا ذرت را به تابه اضافه کنید و با حرارت ملایم حدود پنج دقیقه تفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند و طعم آن ها با گوشت ترکیب گردد. بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید تا خامی رب گرفته شده و عطر دلنشین آن پخش گردد.
نکته: این مرحله باعث می گردد سس گوشت علاوه بر رنگ مجذوب کننده، طعم غنی پیدا کند و آماده ترکیب با ماکارونی گردد.
مرحله سوم: آماده سازی نهایی سس گوشت
حالا یک لیوان آب گرم به تابه اضافه نموده و حرارت را کم کنید. در تابه را ببندید و اجازه دهید سس 15 دقیقه به آرامی بپزد تا گوشت چرخ نموده نرم شده و طعم مواد با یکدیگر ترکیب گردد. هر پنج دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا رب گوجه فرنگی ته نگیرد و آب داخل تابه خشک نگردد.
در نهایت سس گوشت را بچشید و در صورت احتیاج میزان نمک و فلفل را با ذائقه خود تنظیم کنید. این مرحله باعث می گردد سس شما آماده ترکیب با ماکارونی شکل دار شده و طعمی لذیذ پیدا کند.
مرحله چهارم: پخت ماکارونی شکل دار
برای پخت ماکارونی شکل دار، ابتدا یک قابلمه بزرگ آب را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا جوش بیاید. کمی نمک و زردچوبه به آب اضافه کنید تا ماکارونی پس از پخت، طعم و رنگ بهتری پیدا کند. سپس ماکارونی را طبق دستور روی بسته بندی بپزید تا نرم گردد اما کمی مقاوم و آل دنته بماند. پس از پخت، ماکارونی را آبکش نموده و با آب سرد بشویید تا از هم جدا شوند و پس از دم کشیدن ظاهرشان زیبا و یکدست باقی بماند.
مرحله پنجم: دم کردن ماکارونی
برای دم کردن ماکارونی، ابتدا کف قابلمه کمی روغن بریزید و یک لایه نان لواش برای ته دیگ قرار دهید. اگر هوادار ته دیگ هستید می توانید طرز تهیه ته دیگ ماکارونی را ببینید، در این دستور هفت روش متنوع برای داشتن ته دیگ خوش طعم و طلایی معرفی شده است.
حالا نوبت دم کردن ماکارونی است؛ ماکارونی شکل دار و سس گوشت را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند. در خاتمه، در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم حدود 30 دقیقه صبر کنید تا ماکارونی به خوبی دم بکشد.
مرحله ششم: تزئین و سرو ماکارونی شکل دار
در مرحله آخر، یک ظرف سرو مناسب انتخاب کنید و ماکارونی دم کشیده را با دقت در آن بریزید. برای تزئین می توانید کمی جعفری خردشده، پودر پنیر پارمزان یا پنیر پودری بلوچیز روی ماکارونی بپاشید تا هم عطر و هم طعم غذا کامل تر گردد. بهتر است ماکارونی شکل دار با سس گوشت را گرم سرو کنید تا بافت نرم و طعم دلچسب آن حفظ گردد.
نکات تکمیلی تهیه ماکارونی شکل دار
برای این که تجربه تهیه ماکارونی شکل دار شما کامل تر گردد و خواص ماکارونی بهتر حفظ گردد، رعایت چند نکته ساده می تواند یاری کند تا غذایی خوشمزه تر، با ظاهر مجذوب کننده تر و سس گوشت یکدست تر داشته باشید. در ادامه، نکات کاربردی برای بهبود این دستور را خواهید دید.
استفاده از سویا برای حجم بیشتر
اگر میزان گوشت چرخ نموده شما کم است، می توانید میزانی سویا خیس خورده به سس اضافه کنید. این کار علاوه بر افزایش حجم، پروتئین غذا را نیز بالا می برد. برای این منظور میزان کافی سویا خشک را در یک ظرف گود بریزید و روی آن را با آب داغ بپوشانید. بعد از حدود 10 دقیقه آب اضافی سویا را بگیرید تا هنگام ترکیب با گوشت، سس رقیق نگردد و طعم بهتری به غذا بدهد.
اضافه نمودن سبزیجات متنوع
برای طعم و ظاهر مجذوب کننده تر می توانید سبزیجات متنوع مانند قارچ، ذرت یا هویج رنده شده به سس اضافه کنید. این کار باعث می گردد سس خوش رنگ تر، بافت آن متنوع تر و ارزش غذایی ماکارونی هم افزایش یابد.
جایگزینی رب با گوجه فرنگی تازه
اگر دوست دارید سس ماکارونی طبیعی تر و سبک تر گردد، می توانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی تازه خردشده یا پوره بهره ببرید. برای این کار، گوجه ها را در تابه با کمی روغن تفت دهید تا آب اضافی آن ها بخار گردد و سس غلیظ گردد. این روش طعم تازه و عطر طبیعی گوجه را به سس اضافه می نماید و رنگ روشن تر و مجذوب کننده تری به ماکارونی می دهد.
استفاده از ادویه ها برای طعم بهتر
می توانید علاوه بر ادویه های اصلی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا، کمی دارچین، جوزهندی یا پودر سیر نیز به سس اضافه کنید تا عطر و طعم غذا پیچیده تر و دلچسب تر گردد. ادویه ماکارونی هم مثل هر غذایی خاص است اگر دوست دارید ترکیب مناسب ادویه برای ماکارونی را بدانید حتما به خبرنگاران سر بزنید.
تنظیم غلظت سس
اگر سس گوشت رقیق شد، اجازه دهید چند دقیقه بیشتر روی حرارت ملایم بجوشد تا آب اضافی آن بخار و سس غلیظ تر گردد. برعکس، برای رقیق تر کردن سس هم می توانید کمی آب یا آب گوشت به آن اضافه کنید.
ماکارونی آل دنته
ماکارونی شکل دار را باید کمی کمتر از زمان پیشنهادی روی بسته بندی بپزید تا آل دنته باقی بماند. خیالتان راحت باشد که بعد از ترکیب با سس و دم کشیدن، بافت آن نرم و خوشایند خواهد شد. اگر دوست دارید با ماکارونی غذاهای متنوع دیگر هم تهیه کنید به شما پیشنهاد می کنیم مطلب انواع غذا با ماکارونی را هم در خبرنگاران بخوانید.
نگهداری از ماکارونی شکل دار
ماکارونی به جای مانده را در ظرف دربسته داخل یخچال نگهداری کنید. هنگام گرم کردن، کمی آب یا سس به آن اضافه کنید تا بافت ماکارونی خشک یا سفت نگردد.
سوالات متداول درباره طرز تهیه ماکارونی شکل دار
1. آیا می توان گوشت را حذف کرد؟
بله، در صورت تمایل می توانید گوشت را حذف نموده و سس ماکارونی را با سبزیجات و سویا آماده کنید. این روش هم حجم و پروتئین سس را حفظ می نماید و هم یک نسخه گیاهی خوش طعم ایجاد می نماید.
2. چطور می توان سس گوشت را غلیظ تر کرد؟
اگر سس گوشت رقیق شد، می توانید چند دقیقه بیشتر آن را روی حرارت ملایم بجوشانید تا آب اضافی بخار گردد و سس غلیظ تر گردد.
3. چه سبزیجاتی را می توان به سس اضافه نمود؟
سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، قارچ، ذرت، هویج، نخودفرنگی، سیب زمینی یا حتی کدو می توانند به سس اضافه شوند تا طعم و رنگ آن مجذوب کننده تر و ارزش غذایی ماکارونی افزایش یابد.
4. چقدر طول می کشد تا ماکارونی شکل دار دم بکشد؟
حدودا 30 دقیقه زمان ضروری است تا ماکارونی دم کشیده و آماده سرو گردد.
5. آیا این غذا برای بچه ها مناسب است؟
بله، بافت نرم ماکارونی شکل دار و سس خوش طعم آن برای بچه ها بسیار مناسب است و شما می توانید با اضافه نمودن سبزیجات رنگی، ظاهر آن را هم مجذوب کننده تر کنید.
منبع: کتاب کاله