مواد غذایی با کالری منفی: آیا این یک افسانه است یا واقعیت دارد؟

به گزارش مجله زیتوا، مفهوم مواد غذایی با کالری منفی یک باور غیر علمی بوده و ضروری است در اولین فرصت از میان برداشته گردد. هنگامی که فردی می گوید سبزیجاتی مانند کرفس دارای کالری منفی هستند، حتی ذره ای حقیقت ندارد. در این مقاله یک بار

مواد غذایی با کالری منفی: آیا این یک افسانه است یا واقعیت دارد؟

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

مفهوم مواد غذایی با کالری منفی یک باور غیر علمی بوده و ضروری است در اولین فرصت از میان برداشته گردد. هنگامی که فردی می گوید سبزیجاتی مانند کرفس دارای کالری منفی هستند، حتی ذره ای حقیقت ندارد. در این مقاله یک بار برای همواره توضیحاتی در این مورد خواهیم داد و این افسانه را در هم می شکنیم.

آیا می دانستید؟

پیروی پشتکارانه از یک رژیم غذایی بسیار کم کالری (VLCD) می تواند در هفته وزن را در حدود 2ر2 تا 5ر5 پوند (معادل 998ر0 تا 495ر2 کیلوگرم) کاهش دهد. با این حال، باید توجه داشت که این نوع رژیم غذایی قطعاً برنامه غذایی سالمی در بلند مدت نخواهد بود.

زمانی که می خواهیم از وزن خود بکاهیم، اغلب به ما توصیه می گردد که به خوردن سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج، کاهو، خیار و میوه هایی مانند پرتقال، زغال اخته، و هلو بیشتر توجه کنیم. علتی که برای آن می آورند این است که این مواد غذایی دارای کالری منفی هستند، بدین معنی که بدن مجبور خواهد بود کالری بیشتری از آنچه در واقع این مواد غذایی دارا می باشند، صرف هضم آنها کند.

به لحاظ تئوری، ممکن است به نظر امکان پذیر آید، اما در واقع، آیا این استدلال با واقعیت جور در می آید؟ در این قسمت، در خصوص حقایق و بعلاوه باورهای غیر علمی در خصوص برچسب کالری منفی مرتبط با بعضی مواد غذایی بحث می کنیم.

نظریه ماده غذایی با کالری منفی

آیا وجود خوراکی هایی با کالری منفی حقیقت دارد؟ قبل از بحث در این مورد، به دانستن مفهوم کالری های مرتبط با مواد غذایی احتیاج است. کالری یک واحد انرژی است، و از نظر مصرف مواد غذای به مقدار انرژی گرمایی آزاد شده به هنگام شکسته شدن ماده غذایی در بدن انسان اشاره دارد. و به زعم حامیان غذاهایی با کالری منفی، بدن انرژی بیشتری جهت هضم این غذاها صرف می نماید. به عبارت ساده، بدن مجبور است جهت آغاز به تجزیه و تفکیک شیمیایی مواد غذایی به واحدهای کوچکتر سخت تر کوشش نماید، که ظاهراً به سوازانده شدن کالری بالاتر (نسبت به کالری موجود در ماده غذایی) در طول کار اصلی هضم، تعبیر می گردد. بنابراین، بدن ظاهراً پس از هضم این مواد غذایی، کالری اصلی خود را از دست داده و در نهایت منجر به کاهش وزن می گردد.

حقیقت امر

مقدار کالری (انرژی) که به وسیله بدن در طول عمل هضم مصرف می گردد، به اسم اثر گرمایی مواد غذایی شناخته می گردد که به زعم بعضی بیشتر از مقدار کالری است که ماده غذایی مورد نظر در اختیار ما قرار می دهد. درک این ایده بسیار ساده است، اما متاسفانه، هیچ پشتوانه علمی ندارد. در واقع، مطالعات در خصوص سبزیجات و میوه جات، نشان می دهد که اثر گرمایی ماده غذایی تنها 5 تا 10% کل کالری موجود در ماده غذایی است. حتی در خصوص مواد غذایی پروتئینی، بدن تا 30٪ انرژی از کالری مصرفی را استفاده می نماید. بنابراین، همانطور که گروهی به اشتباه معتقد بودند، مقدار مصرف کالری جهت انجام عمل هضم، هرگز فراتر از 100٪ کالری موجود در ماده غذایی نخواهد بود. بدین معنی که، هرگز کالری بیشتری نسبت به آنچه در واقع در ماده غذایی مورد بحث وجود دارد، صرف خوردن غذا نمی گردد.

کالری منفی ـ یک افسانه یا عقیده غیر علمی

یک ساقه بزرگ کرفس تنها 10 کالری دارد و به همین ترتیب، به باور حامیان نظریه غذاهایی با کالری منفی، بدن باید کالری بیشتری هضم هضم کرفس مصرف کند. با این حال، در واقعیت، مقدار مصرف کالری فقط 1 یا 2 کالری است. به همین نحو، یک پیاله هندوانه توپی شده تنها 45 کالری دارد، اما انرژی که صرف هضم آن می گردد بسیار کمتر یعنی 5 تا 10 کالری خواهد بود. پرتقال را در نظر بگیرید که ادعا می گردد موجب کمبود کالری خالص پس از عمل هضم می گردد. یک پرتقال با میزان میانه در حدود 62 کالری تأمین می سازد، اما تنها 6 تا 12 کالری برای هضم آن صرف می گردد. بنابراین، در واقعیت، می توان متوجه شد که کالری مصرفی جهت عمل هضم این به اصطلاح مواد غذایی با کالری منفی، بسیار کمتر از مقداری است که این مواد تأمین می سازند.

با این حال، این میوه ها و سبزیجات در کاهش مقدار کل کالری مصرفی مفید می باشند. به این علت که، سرشار از فیبر بوده که موجب کند کردن عمل هضم شده و بعلاوه معده را برای مدت زمان طولانی تری پُر نگه می دارد. و در واقع به این گونه عمل می نمایند که میل و هوس خوردن را کاهش می دهند.

در مجموع، ماده غذایی با کالری منفی وجود ندارد، اما این بدان معنا نیست که جهت از دست دادن وزن خوردن میوه و سبزیجات مفید نمی باشند. شکی نیست که این مواد غذایی دارای کالری پایینی بوده؛ از این رو، همواره می توانید آنها را در رژیم غذایی کم کالری خود وارد کرده تا چند کیلو وزن اضافی خود را کاهش دهید.

منبع: راسخون
انتشار: 23 مهر 1400 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 1550

به "مواد غذایی با کالری منفی: آیا این یک افسانه است یا واقعیت دارد؟" امتیاز دهید

911 کاربر به "مواد غذایی با کالری منفی: آیا این یک افسانه است یا واقعیت دارد؟" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی با کالری منفی: آیا این یک افسانه است یا واقعیت دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید