انتشار خاطرات سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان

به گزارش مجله زیتوا، کتاب خاطرات محسن پاک آیین سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان با عنوان چهار سال آن سوی ارس توسط موسسه انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شد.

انتشار خاطرات سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان

به گزارش خبرنگاران، کتاب مذکور مجموعه یازدهم از تاریخ شفاهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. محسن پاک آیین در مقدمه این کتاب نوشته است:

در مهرماه سال 1391 زمانی که التهاب در روابط دو کشور به اوج خود رسیده بود، راهی باکو شدم. در آن مقطع سفیران ایران و جمهوری آذربایجان در دو کشور حداقل شش بار به وزارت امور خارجه احضار شده بودند. دستگیری 60 نفر از شهروندان دو طرف به اتهام جاسوسی و طراحی عملیات تروریستی روابط را تیره نموده بود. نقطه اوج التهاب در تابستان 1391؛ یعنی دو ماه قبل از شروع مأموریت من و بعد از برگزاری جشنواره موسیقی یوروویژن در باکو بود که حتی بازگشت سفیر وقت ایران به تهران را در پی داشت. تقریبا هیچ چیزی سر جای خود نبود و دو کشور با فقدان اعتماد روبرو بودند. ملاقات های اولیه با مقامات جمهوری آذربایجان با گله گذاری های متقابل همراه بود، اما نکته مثبتی هم وجود داشت و آن این بود که هر دو طرف از وضعیت موجود ناراضی بودند و تمایل به بهبود روابط داشتند. به طور طبیعی اولین اولویت من در آن شرایط به کوشش برای ایجاد اعتماد متقابل معطوف شد.

در بخش پایانی این مقدمه نیز آمده است:

من افق روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را مثبت ارزیابی می کنم. معتقدم روند مثبت مناسبات بین دو کشور سیر صعودی خود را در آینده نیز حفظ خواهد نمود و تغییر مدیران نمی تواند از روند رو به توسعه روابط جلوگیری کند.امروز دیگر نه تنها ادبیات گذشته بر زبان مقامات جمهوری آذربایجان جاری نیست، بلکه گسترش روابط دو کشور در زمینه های متعدد موردنظر مقامات ایران و آذربایجان است. جمهوری آذربایجان به جای قرارگرفتن در محور ضدایرانی، منافع خود را در قرارگرفتن در محور ایران و روسیه جست وجو می نماید و کوشش های فراوان سفارت و همراهی وزارت امور خارجه از جمله عواملی بود که این جابه جایی راهبردی را محقق کرد.

پیشترمحسن پاک آیین خاطرات سفارت خود در زامبیا،ازبکستان و تایلند را نیز تحت عناوین پنج سال در سرزمین سبز،چهار سال در سرزمین تیمور و چهل ماه در سرزمین طلائی منتشر نموده است. از این نویسنده همچنین کتاب های دیپلماسی نبوی، محبت اهل بیت در شمال آفریقا و اروپا، سفیران پیامبر اعظم، سیاست و حکومت در آفریقا، شناخت نومحافظه کاران آمریکا، پنجاه سال مناسبات ایران و تایلند، حیدر علی اف و دیدگاه دوستی دائمی با ایران (به زبان آذری)، ترجمه کتاب اسلام و مسلمانان دنیا از ماهاتیر محمد تحت عنوان دنیای که در آن بسر می بریم و کتب سبز کشورهای میانمار، لائوس و زامبیا منتشر شده است.

310311

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 9 آبان 1398 بروزرسانی: 14 دی 1400 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 151

به "انتشار خاطرات سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتشار خاطرات سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید