تعطیلی کارگاههای تولیدی با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان صنایع دستی
به گزارش مجله زیتوا، یک پژوهشگر صنایع دستی گفت: حذف معاف مالیاتی هنرمندان صنایع دستی نه تنها کارگاههای تولیدی را تعطیل می نماید بلکه همانند سال 85 که سازمان صنایع دستی منحل شد، ضربه مهلکی به این هنر وارد می گردد.
با همراهی تور عمان از نگین خاورمیانه مسقط و صلاله دیدن کنید و با زیبایی های خاورمیانه و فرهنگ شیخ نشین ها آشنا شوید .
حجت مرادخانی پژوهشگر صنایع دستی درباره معافیت مالیاتی هنرمندان از سوی دولت گفت: دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی کشور پیش نویس لایحه اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی کشور را ایجاد نموده و بعضی از بندها و حوزه هایی که مشمول معافیت مالیاتی بود را حذف نموده است. یکی از این موارد ماده 142 قانون مالیات های مستقیم هست که می گوید درآمد کارگاههای فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف هستند.
این بند در پیش نویس حذف شده است یعنی اینکه اگر به تصویب نهایی برسد تمام این حوزه مشمول مالیات می گردد این اقدام ضربه مهلکی بر پیکره صنایع دستی و فرش به خصوص کارگاههای صنایع دستی است. حتما اگر این اتفاق بیفتد کارگاههایی که در نواحی روستایی کشور هستند، تعطیل می شوند و تولیدات خیلی از کارگاهها نیز محدود خواهد شد احساس می کنم پیشنهاد حذف ماده 42 بدون مطالعه بوده و کسی به تبعات آن فکر ننموده است.
مرادخانی اعلام کرد: در صورت حذف این بند حداقل یک دهم جمعیت کشورمان با چالش معیشتی روبرو می گردد این اتفاق مانند اتفاقی است که یک شبه در سال 85 سازمان صنایع دستی منحل و تبعات حقوقی و مالی و تجاری به این حوزه تحمیل شد و تا امروز هم این مسائل ادامه دارد. امیدواریم تمرکز در حوزه های دیگر باشد و این ماده را به حالت اولیه برگردانند.
دولت ترکیه صنعت طلا و جواهر خود را با حمایت حقوقی و تشویق های مختلف و معافیت از مالیات رونق داده است و اکنون در رقابت با ایتالیا سهم قابل ملاحظه ای از بازار اروپا را در اختیار دارد و در این جهت اشتغال زیادی هم بوجود آورده است. وزارت نساجی هم با سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری در سال 2016، زمینه پایداری برای رشد نساجی سنتی ایجاد نموده است این شرایط در کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند فیلیپین، تایلند و اندونزی نیز حاکم است.
در صحبت های مسئولان همواره گفته می گردد ایران و هند و چین سه قدرت بزرگ صنایع دستی هستند. در حالی که طبق آخرین گزارش رسمی آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) که سال جاری درباره اقتصاد خلاق جهان منتشر شد؛ کشور هند در سال 2014 بیش از 20 میلیارد دلار صادرات صنایع خلاق داشته است چین هم رقمی نجومی بیش از 191 میلیارد دلار را در سال 2014 در بخش صادرات صنایع خلاق داشت. در حالی که متاسفانه به دلیل نبود آمار معین از ایران، عدد صفر در جداول مربوط به صادرات صنایع خلاق ایران ثبت شده است . با وجود این فاصله ها و شرایط موجود، دولت به جای حمایت، در نظر دارد تا معافیت مالیاتی را حذف کند.
در کشورهای اسلامی، مالزی با روینمودهای حمایتی، صادرات صنایع خلاق خود را از مرز 9.5 میلیارد دلار عبور داده و ترکیه نیز صادراتش از 8 میلیارد دلار در سال2014 عبور نموده است. کشور بحرین هم که وسعتش از جزیره قشم کمتر است، صادرات صنایع خلاقش از مجموع صادرات فرش و صنایع دستی ایران بیشتر شده است. در چنین شرایطی باید حمایت های اصولی را به جای اقدامات بازدارنده افزایش دهیم. منتها با اقدامات شتابزده صرفا شرایط سخت فعلی را برای فعالان صنایع دستی و همه صنایع خلاق ایران سخت می کنیم.
منبع: دنیای سفر