طرز تهیه بستنی سنتی ، آموزش بستنی زعفرانی کشدار خانگی

به گزارش مجله زیتوا، بستنی سنتی ایرانی، با طعم اصیل و عطر زعفران و گلاب، یکی از محبوب ترین دسرهای فصل تابستان است. بافت کشدار و نرم این بستنی، تجربه ای بی نظیر از بستنی خانگی را برای شما رقم می زند. برخلاف بستنی های صنعتی، بستنی سنتی با استفاده از مواد طبیعی و بدون افزودنی های شیمیایی تهیه می گردد و می تواند به روش های مختلف، از بستنی وانیلی تا زعفرانی، آماده گردد. در این مقاله، طرز تهیه بستنی سنتی با تمامی نکات مهم و مرحله به مرحله آموزش می دهیم.

طرز تهیه بستنی سنتی ، آموزش بستنی زعفرانی کشدار خانگی

مواد لازم برای بستنی سنتی

  • شیر پرچرب 1 لیتر
  • شکر 500 گرم
  • خامه معمولی 100 گرم
  • ثعلب 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران به اندازه لازم
  • گلاب نصف استکان
  • خلال پسته 50 گرم

طرز تهیه بستنی سنتی

مرحله اول: آماده سازی خامه

برای آغاز طرز تهیه بستنی زعفرانی با ثعلب، خامه را در یک سینی پهن بریزید و با یک جسم صاف، سطح آن را به طور یکنواخت پخش کنید تا قطر آن تقریبا به 2 میلیمتر برسد. سپس سینی خامه را داخل فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.

این مرحله اهمیت زیادی دارد زیرا بعد از منجمد شدن، خامه باعث ایجاد بافت نرم و کشدار در بستنی سنتی می گردد و طعم نهایی بستنی را بسیار خوشایند می نماید. یخ زدن خامه پیش از اضافه کردن به بستنی، یاری می نماید تا هنگام مخلوط شدن با شیر و شکر، ترکیب به خوبی کش بیاید و بستنی بافت سنتی خود را پیدا کند.

مرحله دوم: جوشاندن شیر و افزودن طعم دهنده ها

در این مرحله، شیر پرچرب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. در همین حین، زعفران را دم نموده و به همراه گلاب به شیر اضافه کنید تا عطر و طعم آن ها به طور کامل در شیر آزاد گردد. این مرحله پایه طعم بستنی سنتی است، دقت کنید که شیر هنگام جوشیدن سر نرود و همزمان به هم زدن ادامه دهید تا ته نگیرد.

مرحله سوم: اضافه کردن شکر و ثعلب

برای طرز تهیه بستنی با ثعلب، شکر و ثعلب را در یک ظرف جداگانه مخلوط کنید و به تدریج به شیر داغ اضافه کنید. همزمان به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و کشدار گردد. غلظت بستنی در این مرحله بسیار مهم است زیرا باعث می گردد بستنی بعد از یخ زدن، حالت نرم و کشدار خود را حفظ کند.

برای افرادی که علاقه دارند از روش ساده تر استفاده نمایند، می توان طرز تهیه بستنی سنتی بدون ثعلب را هم انجام داد، هرچند ثعلب باعث کشدار شدن بهتر بستنی می گردد.

مرحله چهارم: خنک کردن و منجمد کردن بستنی

بعد از غلیظ شدن مخلوط شیر، زیر قابلمه را خاموش نموده و آن را روی یخ قرار دهید تا سریعا خنک گردد. کمی مواد را هم بزنید تا کشدار شوند و حالت لطیف خود را حفظ نمایند. سپس ترکیب آماده را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد گردد. برای ایجاد بافت بهتر و کش دار شدن سنتی، هر نیم ساعت یک بار مواد را از فریزر بیرون آورده و با قاشق هم بزنید. این کار را پنج مرحله انجام دهید تا بستنی کاملا کش بیاید.

نکته: نکته مهم در طرز تهیه بستنی زعفرانی بدون ثعلب این است که برای کشدار شدن بستنی، باید آن را در حین یخ زدن چندین بار از فریزر خارج نموده و خوب هم بزنید تا بافتی نرم و حرفه ای پیدا کند.

مرحله پنجم: اضافه کردن پسته و سرو بستنی

بعد از منجمد شدن مواد، خلال پسته و خامه یخ زده را خرد نموده و به مخلوط بستنی اضافه کنید. سپس بستنی را در بستنی خوری ریخته و سرو نمایید. طعم پسته و خامه یخ زده، بستنی را خوشمزه تر و مجذوب کننده تر می نماید و بافت کشدار آن تجربه ای سنتی و دلنشین ایجاد می نماید.

نکات کلیدی طرز تهیه بستنی سنتی

بستنی خانگی سنتی با طعم و بافتی منحصربه فرد، نیازمند رعایت نکات ساده اما مهم است. این نکات باعث می شوند که بستنی نهایی شما نرم، کشدار و خوشمزه گردد و تجربه ای حرفه ای از تهیه بستنی خانگی داشته باشید.

انتخاب مواد اولیه با کیفیت

استفاده از شیر پرچرب، زعفران اصل و خامه تازه، طعم بستنی را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد. بعلاوه خلال پسته تازه و با کیفیت، ظاهری مجذوب کننده و طعمی دلنشین به بستنی اضافه می نماید. این نکته برای طرز تهیه بستنی وانیلی نیز اهمیت ویژه ای دارد.

استفاده از بستنی پایه برای تنوع طعم

اگر در پی سرعت در آماده سازی هستید، می توانید از روش طرز تهیه بستنی سنتی با بستنی وانیلی بهره ببرید. کافی است بستنی وانیلی آماده را کمی نرم نموده و با زعفران دم نموده و خلال پسته ترکیب کنید تا طعمی شبیه بستنی سنتی داشته باشید. اگر در پی طعمی متفاوت هستید باید طرز تهیه بستنی سوخاری را امتحان کنید.

استفاده از دستگاه بستنی ساز

برای کسانی که در پی سهولت و سرعت هستند، پیشنهاد می گردد از طرز تهیه بستنی سنتی با دستگاه بستنی ساز یاری بگیرند. این دستگاه با هوادهی یکنواخت، بافتی نرم تر و کشدارتر نسبت به روش دستی ایجاد می نماید. اگر زمان کمی دارید، گزینه سریع تر، یعنی طرز تهیه بستنی در 5 دقیقه بدون خامه و ثعلب هم می تواند تجربه ای مجذوب کننده باشد، هرچند کشسانی کمتری دارد.

کنترل شیر و شکر برای طعم متعادل

در زمان جوشاندن شیر و افزودن شکر، دقت کنید نسبت مواد بیش از حد نباشد، زیرا شکر زیاد باعث سنگین شدن بستنی و از بین رفتن طعم اصیل آن می گردد. این نکته در تمامی روش ها، چه با ثعلب و چه بدون ثعلب، اهمیت زیادی دارد. در صورت داشتن رژیم حتما دستور تهیه بستنی ماسالا وگان را بخوانید.

زمان بندی مناسب برای افزودن خامه و پسته

خامه یخ زده و خلال پسته باید در مرحله پایانی اضافه شوند تا بافت و ظاهر بستنی حفظ گردد. اگر خیلی زود اضافه شوند، خامه خرد می گردد و پسته بافت نرم بستنی را به هم می زند. طرز تهیه بستنی وگان قهوه با شیر بادام را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه بستنی سنتی

1. آیا می توان بستنی سنتی را بدون ثعلب درست کرد؟

بله، می توان بستنی سنتی بدون ثعلب تهیه کرد، اما بافت کشدار آن کمی کمتر می گردد.

2. چه اندازه زعفران برای بستنی سنتی ضروری است؟

مقدار زعفران بستگی به ذائقه دارد، معمولا یک قاشق چای خوری دم نموده کافی است.

3. آیا می توان به جای خلال پسته از آجیل دیگر استفاده کرد؟

بله، خلال بادام یا گردو هم گزینه های مناسبی برای تزئین بستنی هستند.

4. مدت زمان لازم برای آماده شدن بستنی سنتی چقدر است؟

حدود 4 تا 5 ساعت زمان ضروری است تا بستنی کاملا کشدار و آماده سرو گردد.

5. برترین خامه برای تهیه بستنی سنتی کدام خامه است؟

خامه صبحانه گزینه بهتری از خامه قنادی است چون معمولا خامه های قنادی شیرین شده و زده شده هستند بنابراین مناسب استفاده در بستنی سنتی نیستند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 6 مهر 1404 بروزرسانی: 6 مهر 1404 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 2177

به "طرز تهیه بستنی سنتی ، آموزش بستنی زعفرانی کشدار خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بستنی سنتی ، آموزش بستنی زعفرانی کشدار خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید