طرز تهیه سوپ عدس و جو به 2 روش (با عدس سبز و دال عدس)
به گزارش مجله زیتوا، سوپ عدس و جو غذایی مقوی و سیرنماینده است که اگر به عنوان پیش غذا میل گردد اشتها را تا حد زیادی کم می نماید. این سوپ را با جو پوست کنده یا جو پرک و عدس سبز یا دال عدس درست می نمایند که هر یک ترکیب خاص و مزه متفاوتی دارد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوپ عدس و جو یکی از انواع سوپ است که استفاده از آن به عنوان پیش غذا تا حد زیادی جلوی اشتها را می گیرد. در ادامه با طرز تهیه سوپ عدس و جو با 2 نوع عدس (عدس قرمز و عدس سبز) آشنا می شوید. این غذا بسیار مغذی، دافع تب و برطرف کننده ضعف و رخوت جسمی است. استفاده از جو در این سوپ خواص زیادی دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- باعث هضم سریع و آسان تر آن می گردد.
- دارای ویتامین های گروه B بوده که تقویت کننده سیستم عصبی و ایمنی بدن است.
- باعث تکثیر باکتری های مولد ویتامین B در معده و روده می گردد.
- حاوی مواد صمغی است که باعث نرم شدن سینه و گلو می گردد.
- برای افراد مبتلا به قند و چربی خون بالا بسیار مناسب است.
- حاوی مقادیر زیادی فسفر است.
- باعث استخوان سازی می گردد و برای بچه ها در حال رشد بسیار مناسب است.
1. طرز تهیه سوپ عدس و جو با دال عدس
زمان آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم | |
هویج نگینی خرد شده | 2 عدد |
دال عدس (عدس قرمز) | 3/4 فنجان |
جو پرک | 1/2 فنجان |
سیر له شده | 4 حبه |
پیاز متوسط خرد شده | 1 عدد |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
عصاره سبزیجات | 4.5 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
برگ اسفناج خرد شده | 3 فنجان |
زیره سبز | 1/4 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1/4 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- روغن را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را به آن اضافه نموده، کمی نمک بزنید و 5-4 دقیقه تفت دهید تا نرم گردد.
- سیر، زنجبیل و زردچوبه را اضافه نموده و حدود 30 ثانیه دیگر تفت دهید تا بوی ادویه بلند گردد.
- هویج، پودر زیره سبز و تخم گشنیز را اضافه نموده و 3-2 دقیقه تفت دهید تا هویج نرم گردد.
- عصاره سبزیجات، دال عدس و جو پرک را به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا مواد داخل قابلمه به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که دال عدس و جو کاملا نرم شوند، بپزند.
- رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و نمک و فلفل سوپ را میزان کنید.
- حدود 15 دقیقه دیگر فرصت دهید تا سوپ کاملا جا بیفتد و غلیظ گردد.
- اسفناج را به قابلمه اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید. درب قابلمه را ببندید و 3-2 دقیقه صبر کنید تا اسفناج نرم گردد.
- سوپ عدس و جو آماده است آن را در ظرف سرو بکشید و با آبلیموی تازه به صورت گرم مصرف کنید.
2. طرز تهیه سوپ عدس و جو با عدس سبز
مواد لازم | |
عدس سبز | 1/2 فنجان |
جو پرک | 1/2 فنجان |
برنج ایرانی خوش عطر | 1/4 فنجان |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گوشت چرخ نموده | 50 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
عصاره مرغ | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 1/2 فنجان |
هویج نگینی خرد شده | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- قابلمه ای را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- عدس، جو، هویج و برنج را به قابلمه اضافه نموده و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا مواد کاملا پخته و نرم شوند.
- پیاز را خرد نموده و با 4-3 قاشق غذاخوری روغن در تابه تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد. نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید سپس گوشت چرخ نموده را افزوده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- سس گوشت و جعفری خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- نمک و فلفل سوپ را میزان نموده و 30-20 دقیقه صبر کنید تا روی حرارت ملایم جا بیفتد.
- آبلیموی تازه را هنگام سرو به سوپ اضافه کنید.
ارزش غذایی سوپ عدس و جو
جدول ارزش غذایی | |
کالری | 315 |
چربی | 2 گرم |
سدیم | 232 میلی گرم |
پتاسیم | 763 میلی گرم |
کربوهیدرات | 59 گرم |
فیبر | 15 گرم |
پروتئین | 16 گرم |
شکر | 5 گرم |
سوپ عدس و جو غذای نیمه مایع و غنی از عصاره مواد به کار رفته در آن است که برای بچه ها به ویژه هنگام بیماری که اشتهایی به خوردن غذا ندارند، غذایی مناسب است. همچنین به عنوان یک پیش غذای رقیق و سبک منبع خوبی برای تامین املاح و ویتامین های بدن است که خاصیت ملین آن از یبوست ناشی از بیماری می کاهد. امیدواریم این غذا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: setare.com