طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی رستورانی با دستور پخت اصلی
به گزارش مجله زیتوا، فصل پرتقال، برترین زمان برای تهیه غذاهای خوشمزه و پرطرفدار با این میوه خوش عطر و طعم است. یکی از این غذاها، مرغ پرتقالی است که با ترکیبی از ادویه های خوشبو و طعم ترش و شیرین پرتقال، یک غذای بی نظیر و فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان می آورد. با استفاده از پرتقال تازه و مرغ باکیفیت می توانید یک غذای مجلسی و سالم را در منزل خود تهیه کنید. پس در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی مجلسی
- مرغ (ران و سینه) از هر کدام یک عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- آب پرتقال 2 لیوان
- زعفران دم نموده نصف لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی
1. آماده کردن مرغ
در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی، درست مثل طرز تهیه مرغ زعفرانی با پیاز ابتدا پیاز را خرد نموده و در یک قابلمه مناسب پخت مرغ به همراه کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک شده و رنگش طلایی گردد. در نهایت ران مرغ ها را داخل قابلمه روی پیازها بگذارید و اجازه دهید خوب و کامل سرخ گردد.
2. اضافه کردن آب پرتقال و پخت مرغ پرتقالی
اکنون و در این مرحله آب پرتقال آماده را روی مرغی که خوب سرخ شده است بریزید و اجازه دهید مرغ به مدت یک ساعت با حرارت کم بپزد. بعد از یک ساعت زعفران دم نموده را به مرغ اضافه کنید و مجدد اجازه دهید مرغ به مدت نیم ساعت دیگر بپزد. فقط قبل از سرو آب مرغ را بچشید اگر شیرین بود مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید و در صورتی که ترش بود کمی شکر اضافه کنید و هم بزنید تا حل گردد. بعد از حل شدن شکر مرغ پرتقالی شما آماده سرو است. آن را همراه با پلو زعفرانی سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان!
این مرغ را می توانید همراه زرشک پلو میل کنید. طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی را در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ پرتقالی
تهیه مرغ پرتقالی مجلسی، فراتر از یک دستور پخت ساده است. با رعایت نکات ظریف و فوت وفن های خاص می توانید طعم و ظاهر این غذا را به طور چشمگیری بهبود بخشید. در ادامه، به بعضی از این نکات مهم اشاره خواهیم کرد تا بتوانید یک مرغ پرتقالی بی نظیر و مجلسی را در منزل خود تهیه کنید
ادویه مناسب برای تهیه مرغ پرتقالی
انتخاب ادویه مناسب، کلید اصلی طعم دار کردن مرغ پرتقالی است. علاوه بر ادویه های ذکر شده در دستور اصلی می توانید از ادویه های دیگری مانند زنجبیل، دارچین، فلفل قرمز و میخک هم بهره ببرید. برای ایجاد یک ترکیب طعم پیچیده و دلپذیر می توانید این ادویه ها را با هم ترکیب نموده و به مرغ اضافه کنید. توجه داشته باشید که مقدار ادویه ها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
زنجبیل طعمی گرم و تند به مرغ می بخشد و با طعم ترش پرتقال بسیار سازگار است. دارچین هم طعم گرم و شیرین به غذا اضافه می نماید. فلفل قرمز برای افزودن کمی تندی به غذا مناسب است و میخک هم طعمی گرم و کمی تلخ به غذا می بخشد. اگر دوست دارید ادویه مناسب تهیه مرغ را بدانید حتما طرز تهیه ادویه مرغ مجلسی + معرفی و ترکیب برترین ادویه ها را هم مطالعه کنید.
طرز تهیه مرغ پرتقالی در فر
پختن مرغ پرتقالی در فر باعث می گردد گوشت مرغ نرم تر و آبدارتر گردد و طعم های مختلف، بهتر با هم ترکیب شوند. برای این کار، پس از اینکه مرغ را مرینیت کردید، آن را در یک ظرف مناسب فر قرار دهید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزید. در نیمه زمان پخت، یک بار مرغ را برگردانید تا هر دو طرف آن به خوبی پخته گردد.
پختن مرغ در فر به شما این امکان را می دهد که از حرارت خشک برای پختن مرغ بهره ببرید و در نتیجه، پوست مرغ تردتر و خوشمزه تر گردد. بعلاوه، می توانید در حین پخت، چند بار به مرغ آب اضافه کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری گردد.
نکات استفاده از پوست پرتقال برای تهیه مرغ پرتقالی
پوست پرتقال، طعم و عطر بسیار قوی به مرغ پرتقالی می بخشد. برای استفاده از پوست پرتقال می توانید پوست سفید داخلی آن را جدا نموده و سپس پوست نارنجی را به صورت نواری یا رنده شده به مواد اضافه کنید. بعلاوه، می توانید پوست پرتقال را در آب جوش قرار داده و سپس به مواد اضافه کنید تا تلخی آن گرفته گردد.
استفاده از پوست پرتقال باعث می گردد طعم مرغ پرتقالی پیچیده تر و مجذوب کننده تر گردد. بعلاوه، می توانید از پوست پرتقال خشک شده نیز بهره ببرید.
استفاده از شکر یا عسل برای تعدیل طعم مرغ پرتقالی
اضافه کردن شکر یا عسل به مرغ پرتقالی، باعث می گردد طعم ترش پرتقال تعدیل گردد و طعم غذا متعادل تر گردد. بعلاوه، شکر یا عسل به ایجاد یک لایه کاراملی روی مرغ یاری می نماید و باعث می گردد طعم آن شیرین تر و مجذوب کننده تر گردد.
مقدار شکر یا عسل مورد استفاده، به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از شکر سفید، شکر قهوه ای یا عسل بهره ببرید.
نکته مهم: برای اینکه مرغ پرتقالی شما مجلسی تر گردد، می توانید از برش های پرتقال و لیمو برای تزئین ظرف بهره ببرید. بعلاوه، می توانید از سبزیجات پخته شده مانند هویج، نخود فرنگی و ذرت برای همراهی با مرغ بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله