طرز تهیه یومورتا کاپاما ، ادویه خوشمزه ترین صبحانه ترکی چیه؟
به گزارش مجله زیتوا، یومورتا کاپاما در واقع یه جور خیلی ساده ست که با نعناع درست می شه و توی ترکیه به عنوان سنتی محبوب به کار می ره. این صبحانه ساده و سریع، توی مدت کوتاهی، آماده و با چند تا مواد اولیه دم دستی، یه غذای خوش عطر و سبک درست می شه. اگه دنبال یه صبحونه سریع و متفاوت هستید، یومورتا کاپاما انتخاب فوق العاده ایه. توی این مقاله از در ما طرز تهیه یومورتا کاپاما و نکات خوشمزه شدن این صبحونه ترکی رو بهتون یاد می دیم.
طرز تهیه یومورتا کاپاما در یک نگاه
برای درست کردن یومورتا کاپاما ترکی، اول تخم مرغ ها رو پنج دقیقه بیرون یخچال بذارین تا از سردی بیفتن و موقع آبپز شدن نترکن. بعد اون ها رو داخل قابلمه با اندازهی آب بذارین و روی حرارت میانه قرار بدین. اگه وقت نداشتین، کمی نمک یا سرکه اضافه کنین تا پوسته ها ترک نخوره. وقتی آب جوشید، حدود 7 تا 8 دقیقه زمان بدین و بعد سریع تخم مرغ ها رو توی آب سرد بذارین تا پوست گرفتن راحت بشه.
سپس تخم مرغ های خنک رو پوست بگیرین و حلقه ای یا دو نیمه کنین. توی یه تابه کره یا روغن رو ذوب کنین و نعناع خشک یا تازه خرد شده رو کمی تفت بدین تا عطرش بلند بشه. تخم مرغ ها رو توی تابه بچینین، روشون نمک، فلفل، پول بیبر و پاپریکا بپاشین و در صورت تمایل پنیر پیتزا اضافه کنین تا کشدار بشه. در نهایت، وقتی همه مواد طعم دار شدن، یومورتا کاپاما رو داغ با نون تازه و چای سرو کنین.
شما می تونید جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه یومورتا کاپاما ترکی رو توی این مطلب بخونید.
مواد اولیه برای تهیه یومورتا کاپاما
| مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
| تخم مرغ | 4 عدد |
| روغن یا کره | 2 قاشق غذاخوری |
| سبزی خشک نعناع (یا نعنا تازه و خرد شده) | 1 قاشق غذاخوری |
| نمک | به اندازه لازم |
| فلفل سیاه | به اندازه دلخواه |
| پول بیبر و پودر پاپریکا | به اندازه دلخواه |
| پنیر پیتزا (اختیاری) | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت یومورتا کاپاما: 10 دقیقه
اندازه کالری یومورتا کاپاما در 100 گرم: حدود 150 تا 180 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه یومورتا کاپاما صبحانه آذری
یومورتا کاپاما بیشتر به خاطر سادگی و عطر نعناعش هوادار داره و معمولاً با نون تازه سرو می شه. خیلی ها کنارش ماست یا سبزی تازه می ذارن تا کامل تر بشه. برای تهیه ش، مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: تخم مرغ ها رو آماده کنید
اولین قدم برای طرز تهیه یومورتا کاپاما اینه که تخم مرغ ها رو به مدت 5 دقیقه بیرون یخچال بذارین تا از سردی بیفتن و موقع آبپز شدن، نترکن. بعد تخم مرغ ها رو داخل یه قابلمه میانه بذارین و روشون آب معمولی بریزین تا به صورت کامل پوشیده بشن. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین.
در صورت تمایل می تونید تخم مرغ رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: تخم مرغ ها رو آبپز کنید
اگر وقت نداشتین تخم مرغ ها رو بیرون یخچال بذارین، بهتره یه قاشق چای خوری نمک یا چند قطره سرکه هم به آب اضافه کنین تا پوسته تخم مرغ ها ترک نخوره. وقتی آب آغاز به جوشیدن کرد، حدود 7 تا 8 دقیقه زمان بدین تا تخم مرغ ها نیمه سفت بشن. بعد از این مدت، سریع تخم مرغ ها رو داخل یه کاسه آب سرد منتقل کنین تا هم روند پختشون متوقف بشه و هم پوستشون گرفتن راحت تر بشه.
مرحله سوم: بقیه مواد یومورتا کاپاما رو آماده کنید
وقتی تخم مرغ ها خنک شدن، پوستشون رو بگیرین و به صورت حلقه ای یا دو نیمه شده، برش بزنین. بعد یه تابه میانه بردارین و کره یا روغن رو داخلش بریزین. تابه رو بذارین روی حرارت ملایم تا ذوب بشه. وقتی کره یا روغن داغ شد، نعناع خشک یا تازه خرد شده رو اضافه کنین. حدود سی ثانیه هم بزنین تا عطر نعناع بلند بشه و کره یا روغن خوشبو بشه. مراقب باشین بیشتر طول نکشه چون نعناع ها ممکنه بسوزن و غذاتون تلخ بشه.
انواع کره حیوانی و گیاهی و انواع سبزی خشک معطر رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.
مرحله چهارم: تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنید
توی این مرحله از طرز تهیه یومورتا کاپاما، تخم مرغ های برش خورده رو داخل تابه بچینین، طوری که قسمت برش خورده به سمت کف تابه باشه. بعد روشون نمک و فلفل سیاه بپاشین. برای اینکه این صبحونه ترکی، رنگ و طعم مجذوب کننده تری داشته باشه، می تونین پول بیبر () و پودر پاپریکا () هم اضافه کنین. این ادویه ها علاوه بر اینکه ظاهر غذا رو خوش رنگ می کنن، یه تندی ملایم و دلچسبی هم بهش می دن.
برای خرید انواع ادویه معطر غذا و انواع نمک، از فروشگاه های به صورت حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
مرحله پنجم: پنیر پیتزا رو اضافه کنید
برای درست کردن یومورتا کاپاما پنیری، اگه دوست دارین این صبحونه ترکی، کشدار و خوشمزه تر بشه، اندازهی پنیر پیتزا روی تخم مرغ ها بریزین و درب تابه رو بذارین. شعله زیر تابه رو کم کنید تا حدود 10 دقیقه تخم مرغ ها طعم دار بشن. پنیر پیتزا هم با بخار ذوب بشه و سطح تخم مرغ ها رو بپوشونه.
انواع پنیر پخت و پز مثل پنیر پیتزا رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.
مرحله آخر: یومورتا کاپاما رو سرو کنید
در نهایت وقتی همه مواد به خوبی با هم ترکیب شدند و عطر ادویه ها و نعناع پیچید، تابه رو از روی حرارت بردارین. یومورتا کاپاما رو همون طور داغ سرو کنین. برترین حالتش اینه که مستقیم سر میز بیارین و با نون تازه مثل سنگک یا بربری و یه استکان چای میل کنین. این صبحونه ساده و سریع، با عطر نعناع و کره هم انرژی زیادی بهتون می ده و هم آغاز روزتون رو متفاوت می کنه.
برای خرید انواع نان می تونید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه یومورتا کاپاما
- اگر می خواین زرده تخم مرغ نیمه روان دربیاد، 6 دقیقه پختن کافیه. برای نیمه سفت شدن زرده، 7 تا 8 دقیقه و برای زرده کاملاً سفت 10 دقیقه زمان بذارین.
- اگر به جای نعناع خشک از نعناع تازه استفاده می کنین، بهتره آخر کار اضافه بشه تا رنگ و عطرش حفظ بشه.
- استفاده از پنیر پیتزا یا هر پنیر پخت و پزی که بافت کشدار داره، به طرز تهیه یومورتا کاپاما اختیاریه؛ ولی اگه اضافه کردین، حتماً درب تابه رو بذارین تا با بخار ذوب بشه و غذا کشدار بشه.
- ترکیب کمی نعناع خشک با چند برگ نعناع تازه خرد شده، هم عطر کلاسیک غذا رو حفظ می کنه و هم تازگی و رنگ سبز خوشایندی به یومورتا کاپاما می ده.
- بهتره تخم مرغ های آبپز رو با چاقوی دندانه دار یا نخ تمیز، برش بزنین تا سطح برش صاف باشه و ظاهر غذا حرفه ای تر بشه.
- تخم مرغ های آبپز رو طوری بچینین که سطح برش خورده به کف تابه بخوره. این کار باعث می شه ادویه و کره بهتر جذب بشه و مزه یکنواخت تری داشته باشه.
روش های دیگر برای طرز تهیه یومورتا کاپاما
این املت خوشمزه رو می تونید به روش های دیگه هم درست کنید. مثلا از چاشنی هایی مثل رب گوجه فرنگی بهره ببرید یا به روش های زیر عمل کنید:
طرز تهیه یومورتا کاپاما با سیب زمینی
در بعضی رسپی های تهیه یومورتا کاپاما، سیب زمینی آبپز یا سرخ شده را همراه تخم مرغ ها داخل تابه می گذارند. این ترکیب غذا رو کامل تر و سیرکننده تر می کنه و بیشتر شبیه یک وعده اصلی مثل و می شه.
طرز تهیه یومورتا کاپاما در فر یا توستر
برای طرز تهیه یومورتا کاپاما در فر یا توستر، تخم مرغ های نیمه آبپز شده را حلقه ای برش بدید، بعد داخل ظرف نسوز بچینید، روی اون ها رو کره ذوب شده، نعناع خشک و ادویه بپاشین و در فر با حرارت ملایم 180 درجه سانتی گراد، (در توستر با دمای 160 درجه) حدود 10 دقیقه بپزید. این روش پخت باعث می شه تخم مرغ ها بافت نرم تر و یکنواخت تری پیدا کنن.
طرز تهیه یومورتا کاپاما با پنیر محلی
به جای پنیر پیتزا، از پنیر سفید یا پنیر محلی ترکی می تونید بهره ببرید. این پنیرها طعم سنتی تر و سبک تری به غذا می دن.
فوت و فن های خوشمزه شدن یومورتا کاپاما
ادویه یومورتا کاپاما چیه؟
ادویه اصلی یومورتا کاپاما نعناع خشک هست و در کنارش نمک، فلفل سیاه، پول بیبر و پاپریکا برای طعم و رنگ بهتر استفاده می شن. اما بعضی افراد، سماق و زیره هم استفاده می کنن. این ترکیب ادویه رو بنا به سلیقه تون می تونید تغییر بدید.
برای طرز تهیه یومورتا کاپاما رژیمی چه کنیم؟
- استفاده از روغن زیتون یا روغن کنجد به جای کره؛
- کم کردن یا حذف زرده تخم مرغ و استفاده بیشتر از سفیده؛
- حذف یا جایگزینی پنیر پیتزا با پنیر کم چرب یا پنیر سفید رژیمی؛
- استفاده از گوجه فرنگی یا کدو سبز بخارپز برای بالابردن فیبر غذا و سیرکننده تر شدن.