برای ناهار امروز مجی خورش (خورش عدس شمالی) رو 1 ساعته بپز!

به گزارش مجله زیتوا، مجی خورش یا خورش عدس، یک خورشت شمالی و اصالتا متعلق به استان های گیلان و مازندران است. برای تهیه این غذای شمالی، عدس را باید به همراه سیب زمینی و پیاز بپزید و به شکل پوره در آورید. به این در اواخر پخت، تخم مرغ هم اضافه می نمایند و به این ترتیب تبدیل به یک غذای کامل برای یا می گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه مجی خورش خواهیم پرداخت.

برای ناهار امروز مجی خورش (خورش عدس شمالی) رو 1 ساعته بپز!

مواد لازم برای تهیه مجی خورش شمالی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
عدس250 گرم
سیب زمینی2 عدد میانه
تخم مرغ2 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)4 عدد میانه
رب انار3 قاشق غذاخوری
مغز گردونصف لیوان فرانسوی دسته دار
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنج یا نانبرای سرو مجی خورش

مدت زمان آماده سازی و خیساندن مواد اولیه: 2 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مجی خورش شمال: 40 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه مجی خورش محلی شمالی

مجی خورش به علت استفاده از عدس سبز در طرز پخت آن سرشار از آهن است. این خورشت کم آب را به عنوان یک غذای متفاوت تهیه و با برنج یا نان سرو کنید.

مرحله اول: عدس را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه مجی خورش، میزان لازم از عدس را بخیسانید. عدس برخلاف دیگر حبوبات احتیاج به خیساندن زیادی ندارد. فقط کافی است یک تا دو ساعت در آب باقی بماند. این کار یاری می نماید تا عدس راحت تر بپزد و نرم تر گردد. اگر هم زمان کافی ندارید خیساندن عدس لازم نیست.

شما می توانید برای خرید عدس به روش و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: عدس، سیب زمینی و پیاز را بپزید

آبی که عدس را در آن خیسانده اید دور ریخته و عدس را در یک قابلمه مناسب بریزید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و با آب بشویید. پیاز را چهار قاچ کنید و به عدس اضافه کنید. دو عدد سیب زمینی میانه را نیز با آب به صورت کاملا تمیز بشویید تا سطح آن هیچ گل و لایی نداشته باشد.

پوست سیب زمینی را جدا نموده، و سیب زمینی را همان طور به صورت کامل به عدس و پیاز اضافه کنید. سه لیوان دسته دار فرانسوی آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ابتدا حرارت را زیاد کنید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد درون قابلمه روی حرارت ملایم با یکدیگر بپزند.

مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید

در فاصله ای که عدس و سیب زمینی روی حرارت در حال پخته شدن هستند، شما زمان و فرصت کافی برای درست کردن پیاز داغ دارید. برای تهیه مجی خورش خوشمزه به پیاز داغ زیاد احتیاج دارید. سه عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و آنها را به صورت خلالی درشت خرد کنید.

یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و در آن روغن بریزید. قابلمه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس پیازهای خلالی شده را به همراه میزانی زردچوبه اضافه کنید و در روغن داغ تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و شیشه ای شوند.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده، روغن و زردچوبه به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: مواد مجی خورش را بکوبید

بعد از گذشت یک ساعت به قابلمه حاوی مواد مجی خورش سر بزنید. اگر عدس و سیب زمینی پخته بود آن را از روی حرارت بردارید. عدس، سیب زمینی و پیاز را از طریق میکسر، گوشتکوب برقی یا گوشتکوب دستی له کنید و به شکل پوره در آورید.

مرحله پنجم: مواد خورش عدس شمالی را به پیاز داغ اضافه کنید

در ادامه طرز تهیه مجی خورش، مواد پوره شده را به پیاز داغ اضافه کنید. روی حرارت همه مواد را به خوبی هم بزنید تا به طور یکدست مخلوط شوند. نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه نموده و مجددا خورش مجی را هم بزنید.

شما می توانید برای تهیه نمک و فلفل سیاه به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: رب انار و مغز گردو را اضافه کنید

سه قاشق سوپخوری رب انار را به همراه نصف لیوان دسته دار فرانسوی مغز گردوی خرد شده به مجی خورش اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند و خورش یکدست گردد.

دو لیوان دسته دار فرانسوی آب به خورش اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد و غلیظ گردد.

شما می توانید برای تهیه رب انار به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: تخم مرغ را اضافه کنید

نیم ساعت بعد و در ده دقیقه پایانی پخت دو عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و بعد از آنکه از سالم بودن آن مطمئن شدید، به مجی خورش اضافه کنید. حدود ده دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ سفت گردد و خودش را بگیرد.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: خورش مجی را سرو کنید

خورش مجی به چهل دقیقه زمان برای جا افتادن احتیاج دارد. بعد از گذشت این زمان خورش را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب بکشید. این خورش خوشمزه را با نان، برنج آبکش یا سرو کنید و از طعم متفاوتش لذت ببرید.

شما می توانید برای تهیه انواع نان، برنج ایرانی و خارجی به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مجی خورش به روش اصیل شمالی

  • خورش مجی یک غذای کاملا گیاهی است و مناسب کسانی است که رژیم گیاه خواری را رعایت می نمایند.
  • بنا به ذائقه خود می توانید از رب انار ترش، شیرین یا ملس در تهیه این غذا بهره ببرید؛ اما در دستور پخت اصلی به روش شمالی از رب انار ملس استفاده می گردد.
  • تخم مرغ را می توانید به صورت درسته در خورش سرو کنید یا آن را حین پخت هم بزنید.
  • توجه داشته باشید که مجی خورش شمالی یک خورش نسبتا غلیظ است. پس از اضافه کردن آب زیاد به آن خودداری کنید.
  • حتما پیش از پخت عدس آن را بخیسانید تا هم نفخ آن گرفته گردد و هم زودتر بپزد.
  • برای آنکه مجی خورش لطیف و لذیذتری داشته باشید اجازه دهید تا سیب زمینی و عدس کاملا بپزند.
  • احتیاجی به آسیاب کردن گردو نیست؛ اما پیش از اضافه کردن به خورش حتما آنها ریز خرد کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش عدس شمالی

برای مزه دار کردن مجی خورش از چه چاشنی هایی استفاده کنیم؟

برای این که خورش شما خوشمزه گردد می توانید از ترکیب فلفل سیاه، زردچوبه، عصاره گوشت، دارچین و میزانی پودر لیمو عمانی بهره ببرید.

آیا می توان از دال عدس برای تهیه خورش عدس و سیب زمینی استفاده کرد؟

شما می توانید از انواع عدس مانند دال عدس نیز برای تهیه این خورش خوشمزه بهره ببرید. دال عدس به راحتی پخته و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد. دال عدس به علت بافت نرمی که دارد برای کسانی که مشکل گوارشی دارند بسیار مفید است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 دی 1403 بروزرسانی: 26 دی 1403 گردآورنده: zeetova.ir شناسه مطلب: 2124

به "برای ناهار امروز مجی خورش (خورش عدس شمالی) رو 1 ساعته بپز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای ناهار امروز مجی خورش (خورش عدس شمالی) رو 1 ساعته بپز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید